Més de 2.400 multes per incivisme a Cornellà durant el 2015

Les infraccions més freqüents van ser per consumir begudes alcohòliques a la via pública, portar el gos deslligat i sense identificació censal o alterar l'ordre i embrutar la via pública.

L'any passat es van registrar 2.413 sancions (que van sumar 302.589 euros) per accions considerades vandàliques. Les infraccions més freqüents van ser per consumir begudes alcohòliques a la via pública, portar el gos deslligat i sense identificació censal o alterar l'ordre i embrutar la via pública.

La voluntat del consistori és actuar fermament contra l'incivisme, impulsant campanyes pedagògiques com Cornellà pel civisme” per conscienciar la població de la importància de mantenir i protegir els béns públics i promoure un ús responsable dels equipaments. Per contra, les actituds incíviques suposen una despesa per a les arques municipals que es podria invertir en serveis a la ciutat.

L’Ordenança de Convivència recull importants sancions, tant econòmiques com de treballs comunitaris, per fer davant els actes incívics. les sancions oscil·len entre 300 i 700 euros per consum d'alcohol a la via pública, multes d'entre 350-750 i 3.000 euros per a casos reincidents, per no recollir les deposicions dels animals de companyia, o 200 euros per abandonar residus al carrer.

Treballs comunitaris

Una de les maneres d’evitar pagar les sancions econòmiques per reparacions de danys és el treball en benefici de la comunitat segons es contempla l'Ordenança de Convivència Ciutadana. L'Ajuntament és el que determina, depenent de la sanció i la predisposició de la persona infractora, substituir la sanció per sessions formatives, participació en activitats cíviques o altres tipus de treballs per a la comunitat.

El barem d'hores de treball dependrà del tipus de sanció: 20 hores de treballs o formació per una sanció lleu, 40 per una greu o 100 per una molt greu. Els menors de 16 anys, poden commutar la sanció per una jornada formativa on se'ls facilitaran elements educatius que els permetin reflexionar sobre la seva conducta.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
204

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix