Es constitueix la Plataforma Catalana de Telefonia Mòbil i Salut

Sant Boi de Llobregat es converteix en la ciutat pionera en la creació i lluita per a la difusió de models alternatius de desplegament de la telefonia mòbil.

L’Associació de Veïns de Marianao i la Plataforma de Marianao contra les Antenes de Telefonia Mòbil han convocat una reunió per iniciar la construcció de la Plataforma Catalana de Telefonia Mòbil i Salut. Una reunió que se celebrarà avui dimarts 23 de febrer, a partir de les 18 hores, a l’Associació de Veïns El Poblet-Marianao de Sant Boi de Llobregat.

Un dels objectius prioritaris d´aquesta futura Plataforma serà plantejar als diversos partits polítics que, en el marc de les negociacions per constituir el futur govern del país, es comprometin a derogar la Llei de Telecomunicacions actual, tot apostant per una nova llei que s´inspiri en les recomanacions europees, que proposen aplicar el principi de precaució i protecció de la salut en el desplegament d´aquestes tecnologies. Una proposta que compta amb el suport de molts Ajuntaments de Catalunya, entre els quals està l´Ajuntament de Sant Boi, que ho han aprovat en els seus Plens Municipals.

Amb suport

La Confederació de Federacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC), l'Associació ENSALUD, i l'Observatori DESC han expressat el seu compromís per impulsar aquesta plataforma i han confirmat també la seva participació en la reunió.

Així mateix, els membres de la futura Plataforma es van reunir amb Gerardo Pisarello, primer Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, i es va mostrar un gran interès en el tema, donat que Ada Colau presideix l´AMB i també la Fundació del Mobile World Congress. 

D’altra banda, els promotors de la plataforma també han aconseguit la participació dels sindicats de Catalunya i els comarcals del Baix Llobregat (CCOO, UGT, CGT, USO, IAC), de les organitzacions Ecologistes en Acció i Greenpeace,  i de tots els partits polítics de Catalunya i als partits locals de Sant Boi. Així mateix, s’ha convidat a plataformes d´altres poblacions que lluiten contra les antenes.

Des de l’Associació de Veïns El Poblet-Marianao es considera que Sant Boi de Llobregat, un referent en la Salut Mental i Mediambiental, pot tenir un paper molt important com una ciutat pionera en la creació de models alternatius de desplegament de la telefonia mòbil.

Redacció / Foto: Javi Sánchez

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix