L’Ajuntament de Cornellà i La Caixa col·laboren amb ajudes menjador

La Fundació de l’entitat bancària aportarà un total de 40.000 euros per posar en marxa el programa adreçat a joves de Cornellà d’entre 13 i 16 anys en situació de vulnerabilitat.

Ja està en marxa el programa “Educa’t saludablement”. L’Ajuntament de Cornellà i l’Obra Social “La Caixa” volen donar suport a joves de Cornellà d’entre 13 i 16 anys en situació de vulnerabilitat per afavorir un correcte desenvolupament socioeducatiu i garantir una alimentació saludable. El programa es posa en marxa en l’àmbit de l’educació secundària, donats els efectes socials que per a alguns joves i les seves famílies suposa l’aplicació de la jornada escolar continuada als instituts i la manca d’ajuts de menjador en aquesta etapa educativa.

Suport setmanal de sis hores

Inicialment,el projecte es posa en marxa per a una trentena de joves de l’institut Maria Aurèlia Capmany, que estudien secundària i que han estat seleccionats pels serveis socials municipals i una comissió específica. Aquest joves rebran suport acadèmic i activitats de lleure, sis hores a la setmana: de dilluns a dijous entre les 16 i les 17.30 hores.  En elles i sota la supervisió d’un coordinadors i monitors podran optar de forma alternativa a les activitats abans esmentades. Així mateix, es garantirà un àpat al migdia de dilluns a divendres.

Col·laboració d’entitats locals

El programa “Educa’t saludablement” es desenvoluparà en aquest centre durant l’actual curs acadèmic i tindrà un pressupost de 40.000 euros aportats per l’Obra Social de “La Caixa”. Per posar-ho en marxa, l’Ajuntament comptarà amb el suport de diferents entitats socials i de lleure de la ciutat. Així, la Fundació El Llindar, mitjançant el seu projecte “menja futur” de cuina digna i solidària oferirà els àpats als joves. El Club Infantil i Juvenil Sant Feliu Sant Ildefons intervindrà en temes d’estudi assistit, activitats de lleure i monitoratge i el club Bàsquet Femení oferirà suport en temes esportius. Aquestes activitats es complementaran amb tot el ventall de propostes socioculturals de l’Obra Social “La Caixa”.

Redacció / Foto: Diarieducacio.cat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix