Compromís a presentar un pla de recursos per a l’Hospital de Viladecans

El conseller de Salut, Toni Comín, es va reunir amb els alcaldes de Viladecans, Gavà i Castelldefels on els va traslladar la seva voluntat de solucionar la problemàtica que hi ha en el centre sanitari.

El conseller de Salut, Toni Comín, es va reunir divendres passat amb els alcaldes de Viladecans, Gavà i Castelldefels, i es va comprometre a complir amb la resolució aprovada al Parlament el mes de novembre de 2014 i presentar un pla de recursos en les pròximes setmanes per garantir la prestació de la cartera de serveis del centre sanitari mentre durin les obres d’ampliació de l’hospital.

A la sortida de la trobada, segons informa l’ACN, l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, va explicar que la reunió havia servit per traslladar al conseller que el de Viladecans “no és un hospital com els altres” i que requereix “un tractament especial” perquè ha estat “molt maltractat”. Els alcaldes esperen ara que “les promeses i bones paraules es tradueixin en fets” i que el centre, que dóna servei a una població potencial de 200.000 persones, disposi dels recursos necessaris per garantir un servei de qualitat.

D’altra banda, les alcaldesses de Gavà i Castelldefels, Raquel Sánchez i Candela López, i l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, van destacar que aquesta primera trobada amb el nou conseller de Salut, Toni Comín, va ser positiva perquè ha servit per traslladar-li “el malestar del territori per la situació de l’Hospital de Viladecans”. En aquest sentit, l’alcaldessa de Castelldefels, Candela López, va aplicar que els ajuntaments de l’àrea d’influència de l’hospital “porten molt de temps al costat de la gent reivindicant més recursos per a l’hospital” i que li van poder transmetre això al conseller. De la reunió, els alcaldes van destacar també -segons l’ACN- el compromís del conseller de Salut de presentar-los en les pròximes setmanes un pla de recursos concret per al centre sanitari que incrementi el pressupost de l’hospital mentre duren les obres de la seva ampliació i que permeti desenvolupar la seva cartera de serveis.

Tots tres alcaldes, tot i valorar la predisposició al diàleg del nou conseller. Tot i confiar en el compromís assumit per Toni Comín, els batlles van assenyalar que estudiaran en detall la proposta que se’ls presentarà i que si consideren que suposa “un incompliment més” de les obligacions del Govern “actuaran en conseqüència” per reclamar els que és just.

Segons ha informat el Departament de Salut, Toni Comín es reunirà la setmana vinent amb dos alcaldes més de municipis de l’àrea d’influència de l’Hospital: els de Sant Climent de Llobregat, Isidre Sierra, i de Begues, Mercè Esteve.

Redacció / Foto: Generalitat de Catalunya

 

 


 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
198

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix