Més ambulàncies del SEM per al Baix Llobregat

S'ha posat en marxa un total de 41 unitats que se sumen a les 25 que van entrar en servei el passat 16 de desembre, renovant així la totalitat de la flota de l’Àrea Metropolitana Sud de Barcelona.

Dins el desplegament gradual del concurs de Transport Sanitari Integrat a tot el territori català s’ha posat en marxa avui dimarts un total de 41 noves unitats del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) al Baix Llobregat Centre Litoral i a l’Hospitalet de Llobregat. Així, comencen a donar servei 41 noves ambulàncies: 35 de Suport Vital Bàsic (SVB) integrades per dos Tècnics d’Emergències Sanitàries (TES), 4 de Suport Vital Avançat (SVA) integrades per un TES, un infermer i/o un metge, i 2 Vehicles d’Intervenció Ràpida (VIR) integrats per un metge i un TES, que donaran servei a més de 800.000 ciutadans. Aquestes unitats se sumen a les 25 que van entrar en servei el passat 16 de desembre, renovant així la totalitat de la flota de l’Àrea Metropolitana Sud de Barcelona.

Nova gestió

A partir d’ara, el Sistema d'Emergències Mèdiques s’encarrega de centralitzar la gestió de tot el transport sanitari públic de Catalunya, fins ara coordinada entre el CatSalut (per al transport no urgent) i el SEM (per al transport urgent). L'objectiu és millorar la coordinació de les dues modalitats de transport, l’ús dels recursos i la gestió dels mateixos.

El model millorat del transport sanitari replanteja els recursos disponibles en funció de les necessitats i els fluxos sanitaris de cada territori. Inclou, com a novetat, la priorització de l'assistència dels pacients in situ sobre del trasllat dels mateixos, amb la potenciació dels Vehicles d'Intervenció Ràpida (VIR).

Més hores i es manté els llocs de treball

Aquest contracte de prestació del servei de transport sanitari integral de Catalunya, amb un valor total de 214 milions d’euros, garanteix un augment del nombre d'hores en un 5,29% i manté els llocs de treball i el nombre de vehicles que prestaran servei. El seu període de vigència és de 6 anys, prorrogable fins a un màxim de 10.

Redacció / Foto: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
198

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix