Desconvocada la vaga indefinida a Seat Components del Prat

Els treballadors van arribar a un acord amb la direcció de l’empresa que redueix els trasllats forçosos de 50 a 31.

Els treballadors de Seat Components van desconvocar ahir la vaga indefinida que havien iniciat el passat 7 de gener després d’arribar a uns “compromisos” amb la direcció de l’empresa, que inclouen la reducció de 50 a 31 trasllats forçosos a la planta a Martorell, segons fonts sindicals.

La vaga es va iniciar el passat 7 de gener i finalitza avui dimarts, quan tornarà l’activitat a la planta del Prat de Llobregat. La desconvocatòria ha arribat després d’una reunió entre les seccions sindicals d’UGT, CCOO i CGT i l’empresa, amb la mediació de la inspecció de treball, on l’empresa s’ha compromès també a no sancionar als 26 treballadors que han començat aquest dilluns en comptes del 7 de gener com demanava la direcció. UGT ha explicat que la direcció reduirà 50.000 hores laborals per eliminar la jornada laboral dels cap de setmana.

La vaga es va iniciar el passat dijous com a mostra de rebuig per part dels treballadors de la planta de Seat Components a El Prat de Llobregat del trasllat de 50 empleats a les instal·lacions de Martorell. Aquest mateix dissabte els treballadors van votar continuar amb l’aturada però finalment aquest dilluns han acordat desconvocar-la.

Comissió de seguiment

L’acord contempla també la creació d’una comissió de seguiment que s’encarregarà del compliment dels compromisos de l’acta signada i d’intentar escurçar el temps del trasllat dels treballadors. El compromís és que aquests treballadors tornin a El Prat de Llobregat com a molt tard a l’octubre del 2016 i han afegit que la voluntat és mantenir la unió i la lluita per tal d’escurçar aquests terminis.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
200

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix