Les obres de l’autopista AP-2 i de la riera del comerç tenen data

L'Agència Catalana de l'Aigua es compromet a redactar el projecte de reparació aquest any, fer la licitació al 2017 i executar-ho al 2018.

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha donat resposta a la petició que li va fer l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat a finals d'octubre de 2015 reclamant la finalització de les obres del Projecte d'intercepció i desguàs del canal lateral de l'autopista AP-2 i la riera de Comerç fins al riu Llobregat sota l'autopista, davant el perill d'inundacions que suposa l'estat actual de la zona.

En concret, l'ACA s'ha compromès a redactar el projecte de l'obra durant el 2016 i tramitar i licitar l'obra al 2017 per tal que els treballs de millora es puguin dur a terme al 2018. Així, l'ACA assegura que la finalització de les obres està prevista a l'avantprojecte de pressupost del 2016 i al Pla econòmic i financer 2016-2021 de la institució.

L'Ajuntament va exigir a l'ACA actuar a la zona i adoptar les mesures necessàries per evitar el perill d'inundacions de la zona com a conseqüència de l'estat en què es troba la riera de Comerç, entre el carrer del Pla i el riu, on s'aprecia la deixadesa de la zona i on hi ha un excés de vegetació arbustiva. De fet, l'ACA ja havia iniciat el Projecte d'intercepció i desguàs de la riera amb anterioritat però l'adjudicatari va abandonar les obres en ser declarat en concurs de creditors. 

D'altra banda, l'Ajuntament també va instar l'ACA a netejar el tram a cel obert de la riera, des del carrer del Pla fins al riu Llobregat, petició que l'Agència de l'Aigua està valorant tècnicament per tal de fer les tasques de neteja en propers programes de manteniment i conservació de les lleres públiques en trams no urbans.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
198

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix