El comerç gavanenc s’obre a les persones amb trastorn del llenguatge verbal

Participa en un projecte pioner a Catalunya “Entén el teu entorn amb pictogrames” amb què l’entitat Edutea treballa per fer accessibles els espais i serveis per aquest col·lectiu de persones.

Un total de quinze d’establiments de Gavà participen en el projecte “Entén el teu entorn amb pictogrames” que l’entitat Edutea impulsa arreu del territori col·locant un pictograma amb el dibuix esquemàtic al·lusiu a l’oferta del seu negoci amb l’objectiu que sigui entenedor per a les persones que pateixen algun tipus de trastorn del llenguatge verbal com els que, per exemple, estarien dins l’espectre de l’autisme. De moment, el projecte arrenca, segons ha explicat el president d’Edutea, Xavi Rojo, “ha iniciat el procés d’implementació en el sector comercial i la resposta està essent extraordinària. Estem molt contents i molt animats a continuar.”

Disseny local

El disseny dels dibuixos, de traç senzill i contrast de color clar, és obra de l’artista gavanenc Josep Bel qui assegura que “des del primer moment em vaig sentir engrescat per aquest repte que m’ha permès desenvolupar la meva vessant creativa. Espero que aquests “pictos” ens permetin avançar en la línia de fer la nostra una societat plenament inclusiva.”

En aquest sentit, Rojo reflexiona sobre el fet que “si bé és cert que tothom se sensibilitza amb la necessitat d’eliminar barreres arquitectòniques a carrers i edificis perquè puguin ser transitables per a persones amb discapacitats físiques cal construir ciutats perquè siguin còmodes també pels qui pateixen discapacitats sensorials, com les relacionades amb la comprensió del llenguatge. I és per això pel que lluitem nosaltres”.

Redacció / Foto: Ajuntament de Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix