Es tornen a paralitzar les obres del tercer tram del Passeig Martítim

El Ple municipal de Castelldefels ha aprovat una moció d’urgència en què demana a la ministra responsable que ordeni la represa immediata d’unes obres que no té data per continuar els treballs.

El Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient –responsable de les obres del tercer tram del Passeig Marítim- ha decretat la “suspensió temporal parcial” dels treballs, sense concretar el temps de duració d’aquesta paralització. La suspensió s’argumenta en la falta d’acord entre el ministeri i la Intervenció General de l’Estat, depenent del ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, que no ha acceptat un sobrecost de 4.554,81 €, el que representa un 0,1% de l’import total que té el pressupost de l’obra, que puja a 2.100.000 €.

Comunicat oficial

Ahir dijous 26 de novembre l'Ajuntament de Castelldefels va rebre una comunicació oficial del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, en la que s’anuncia una nova paralització que afecta 1,1 km de la franja litoral, entre l'Avinguda República Argentina i el final del terme municipal amb Les Botigues de Sitges.

L'Ajuntament de Castelldefels exigeix ​​la represa imminent dels treballs, sobre tot tenint en compte que aquesta obra ja porta un important retard acumulat en la seva execució. En el Ple municipal celebrat ahir dijous 26 de novembre el consistori, amb l’excepció dels regidors del Partit Popular que es van abstenir, va aprovar una moció, en què s’urgeix a buscar una solució a aquest nou bloqueig en l'execució d'una infraestructura vital per a la ciutat de Castelldefels. El consistori municipal demana a la ministra d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, que faci servir la seva potestat per ordenar la represa provisional de les obres mentre se solucionen les desavinences entre els dos ministeris.

L'alcaldessa de Castelldefels, Candela López, considera que "ens trobem davant d'un cas de greu irresponsabilitat. Hi ha una manca d’entesa entre dos Ministeris del mateix Govern, i com a conseqüència d'aquesta falta d'acord, els perjudicats de la nova paralització seran la ciutadania i els serveis d'oci i restauració de Castelldefels; que seguiran amb un Passeig Marítim ple de tanques, runes i obres a mig fer". A més, afegeix que el govern central no pot deixar en suspens l'execució d'aquests treballs. Els veïns i restauradors no poden tornar a passar pel suplici de l'últim estiu, per culpa de la mala planificació en l'execució de les obres."

Segona vegada

Unes desavinences entre el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i l’empresa adjudicatària ja van provocar una paralització de les obres la primavera passada. Durant un mes i mig els treballs van quedar en suspens i això va afectar greument als accessos i a la mobilitat a la zona, perjudicant veïns i restauradors durant l'època d'estiu, en plena temporada turística. Ara es torna a perjudicar greument a la ciutadania de Castelldefels en aquesta zona especialment sensible del front marítim.

Redacció / Foto: Ajuntament de Castelldefels

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix