La comarca participa demà en la prova de sirenes de risc químic

Es realitza per comprovar-ne el funcionament i fer que tots els ciutadans coneguin el so i sàpiguen què cal fer en cas d'emergència.

Aquest dijous 19 de novembre tindrà lloc la segona prova de sirenes d'avís a la població per risc químic del 2015. Durant la jornada sonaran les sirenes a 37 municipis de Catalunya (el Baix Llobregat serà una de les comarques en participar). La prova es realitza per comprovar-ne el funcionament i fer que tots els ciutadans coneguin el so i sàpiguen què cal fer en cas d'emergència.

Les proves es realitzen cada sis mesos per la Direcció General de Protecció Civil, per tal de continuar amb la tasca d’afavorir que la ciutadania conegui el so de la xarxa general d’alarmes i comunicacions de Protecció Civil adscrita al Pla del sector químic de Catalunya, el PLASEQCAT. A banda de familiaritzar la població amb els sons d’avís, les proves també són necessàries per avaluar la cobertura acústica de les sirenes, i provar el funcionament dels equips i del sistema d’activació i telecontrol. La xarxa de sirenes de Protecció Civil de la Generalitat és el sistema d’avís a la població de gran abast que contempla el PLASEQCAT per a les poblacions que, hipotèticament, poden quedar afectades per un accident químic de caràcter greu.

L’alarma (so d’alerta) consta de tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Deu minuts després, s’activa el so de final d’alerta, un senyal continu de 30 segons de durada, per indicar que finalitza el simulacre.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix