L’Ajuntamet de Sant Boi ajuda econòmicament per aconseguir un pis de lloguer

Aquesta convocatòria té un pressupost de 50.000 euros i finalitza el 20 de novembre.

L'Ajuntament ha obert una convocatòria d'ajudes per subvencionar despeses de lloguer. La convocatòria municipal estableix dos tipus d'ajuda en funció de la data del contracte.

D'una banda, les unitats familiars que han de destinar més d'un 20% dels seus ingressos a la renda de lloguer (sempre que no siguin beneficiaris d'una de les ajudes concedides per la Generalitat per aquest mateix concepte) i, d'altra, a les persones que, podent assumir el cost mensual de la renda de lloguer, no poden accedir a un habitatge del lloguer, ja que no disposen dels estalvis necessaris per a fer-se càrrec de les despeses associades a la contractació, com poden ser, l'abonament de la fiança, de les despeses de la gestoria per a la recerca de l'habitatge, la redacció del contracte o l'import per liquidar l'impost de transmissions patrimonials que grava aquest contracte.

Aquelles persones qui tinguin un contracte anterior l'1 de novembre de 2015 es podran beneficiar d'una ajuda per a les mensualitats de lloguer abonades en 2015, sempre amb un màxim de 100 euros mensuals (1.200 euros anuals). L'altra línia d'ajuts, per contractes a partir l'1 de novembre de 2015, està dedicada a subvencionar les despeses de la fiança (amb un màxim de 600 euros), gestoria i constitució d'avals (màxim 720 euros) i impost de transmissions patrimonials (màxim 108 euros), amb un total màxim de 1.428 euros.

La presentació de sol·licituds s'ha de fer entre el 3 i el 20 de novembre de 2015. Les persones interessades han de sol·licitar cita prèvia a l'Oficina Municipal d'Atenció al públic (OMAP). La convocatòria d'ajudes per al lloguer té una dotació de 50.000 euros, als quals cal sumar 152.500 destinats a ajudes per a la rehabilitació i 107.000 per a lloguer social. També cal comptabilitzar les ajudes socials dedicades, en el que va d'any, a habitatge (189.300 euros) i pagament de subministraments (103.916 euros).

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
301

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix