Els policies locals del Baix Llobregat reflexionen sobre la seva seguretat

Els comandaments comarcals analitzaran l’ús i la fabricació de les armilles de protecció antibales a Castelldefels.

L’Associació de Caps i Comandaments de Policia Local del Baix Llobregat (ACCPOLBLL) organitza una jornada tècnica sobre les armilles de protecció, comunament anomenades armilles antibales. La jornada tindrà lloc demà dimecres 28 d’octubre a Castelldefels i hi donen suport les policies locals de Castelldefels i Sant Vicenç dels Horts i l’Associació de Caps i Comandaments de Policia Local de Catalunya.

L’amenaça jihadista al cor d’Europa ha posat les armilles anomenades antibales en primera línia del debat de la protecció dels agents de policia. Malgrat que aparentment es tracta d’un producte estandaridtzat que es pot comprar sense més dificultats a qualsevol proveïdor autoritzat, les armilles de protecció requereixen d’un procès de definició dels riscos dels quals s’ha de protegir a l’agent de policia i, en conseqüència, els materials i la confecció han de respondre a aquesta anàlisi. Així, no és el mateix protegir els policies davant un impacte de bala d’un determinat calibre que d’una punxada o d’una arma blanca.

Es tracta, doncs, d’un producte complex que cal conèixer en profunditat per tal que esdevingui un element de protecció eficaç davant els riscos als quals estan sotmesos els agents de policia. Així, l’objectiu de la jornada és l’anàlisi tècnica de les armilles de protecció per a afavorir el debat professional al voltant del seu ús i aportar eines per, arribat el cas, millorar la presa de decisions al voltant de la seva adquisició.

Redacció / Foto: APPS

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix