Pugen les denúncies de violència masclista en el segon trimestre

En el Baix Llobregat, els partits judicials en van registrar 423, més del 90% de les quals van ser rebudes per atestat policial amb denúncia de la víctima.

L'Observatori Comarcal del Baix Llobregat ha fet públic l'informe trimestral de violència contra les dones amb l'explotació de les dades recollides pel Consejo General del Poder Judicial. Aquest informe recull dades de denúncies i renúncies; assumptes penals i  assumptes civils i ordres de protecció.

Segons aquest informe, en el segon trimestre de 2015 els partits judicials del Baix Llobregat van registrar 423 denúncies, el 90,3% de les quals van ser rebudes per atestat policial amb denúncia de la víctima de violència masclista, 4,5% per atestat policial amb intervenció directa de la policia i el 4,5% per informe de lesions. A més, el nombre d’homes condemnats ha estat de 33, el d’absolts 30.

D’altra banda, durant el trimestre es van registrar 97 assumptes civils d’ingrés directe, processos contenciosos, que representaven el 10,6% dels registrats en el conjunt de Catalunya. Els principals assumptes civils són la custòdia de fills menors no matrimonials consensuats. D’altra banda, el nombre d’assumptes penals d’ingrés directe registrat durant el trimestre va ser de 636, representant el 10,5% del total del conjunt de Catalunya. Es van registrar 43 faltes i 701 delictes als partits judicials del Baix Llobregat. Les lesions i maltractaments han estat els delictes més registrats (el 88,3% del total de delictes). En un altre ordre de coses, es van iniciar 96 ordres de protecció, 93 incoades a instància de la víctima de violència masclista. Gran part de les ordres de protecció van ser denegades (51,04%).

La majoria dels homes denunciats (75,0%) són de nacionalitat espanyola. El 79,2% de les víctimes de violència masclista a les que se’ls va activar una ordre de protecció eren majors d’edat i de nacionalitat espanyola.

I per últim, el 69,8% dels agressors als quals s’ha aplicat una ordre de protecció havien trencat una relació afectiva amb la víctima: 47,9% són exrelació afectiva i el 21,9% excònjuge.

Evolució

Respecte el segon trimestre de l’any anterior es va registrar 86 denúncies menys de violència masclista i 11 renúncies menys al procés. Els assumptes civils d’ingrés directe es mantenen en els partits judicials de la comarca i en el conjunt de Catalunya disminueixen (4,4% menys). Respecte el segon trimestre de l’any anterior augmenten al Baix Llobregat (14,1% més) i a Catalunya (9,8%).

Augmenta el nombre d’assumptes penals d’ingrés directe en els partits judicials de la comarca (2,5% més) i conjunt de Catalunya (2,4% més) respecte l’anterior trimestre. El segon trimestre de 2014 es van registrar 2,8% assumptes penals menys al Baix Llobregat i 1,1% més a Catalunya.

A més, disminueix el nombre d’ordres de protecció interposades respecte el trimestre anterior (9 menys) com respecte el mateix trimestre de l’any anterior (30 menys).

El pes de les ordres de protecció denegades disminueix en els partits judicials del Baix Llobregat. De suposar el 71,4% en el segon trimestre de 2014 a representar el 51,0% del total d’ordres de protecció el segon trimestre de 2015.

Redacció / Foto: Science Photo Library

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix