Castelldefels acull la Trobada d’Animadors de Cants per a la Litúrgia

Aquest any se celebra la trenta-quatrena edició que està organitzat pel Monestir de Montserrat i el Bisbat de Sant Feliu de Llobregat.

Un centenar de cantaires i directors de cors participaran a Castelldefels el pròxim cap de setmana 24 i 25 d’octubre en la trobada anual d’Animadors de Cant per a la Litúrgia. L’esdeveniment, organitzat pel Monestir de Montserrat i el Bisbat de Sant Feliu, té com a objectiu divulgar i dignificar el cant litúrgic de les misses, alhora que també pretén reforçar la germanor entre els assistents.

Les dues jornades comptaran amb l’assistència del Bisbe de Sant Feliu, Monsenyor Agustí Cortés, membres de la comissió organitzadora de les Trobades d’Animadors de Cant, com la monja benedictina Natàlia Aldana, i també de l’alcaldessa de Castelldefels, Candela López. El Bisbe Cortés destaca que “el cant per a la litúrgia no es fa només per a crear un estat d’ànim o un ambient determinat per a satisfer un gust estètic. És l’Església que s’expressa i canta perquè és Jesucrist qui viu en ella”. Per la seva banda, la monja montserratina Natàlia Aldana, membre de la comissió organitzadora, subratlla que la trobada té també un caràcter de cohesió entre els animadors de cant. I afegeix que “molts dels cantaires no només comparteixen el goig del cant, sinó que també comenten experiències de les seves parròquies, la qual cosa fomenta la germanor i l’amistat.”

Aniversari de la Hermandad Cristo de la Paz

D’altra banda, el municipi baixllobregatí també acollirà el mateix cap de setmana la celebració dels 30 anys d’existència de la Hermandad Cristo de la Paz, entitat molt activa en les processons religioses al poble. El rector de la parròquia de Castelldefefels, Mossèn Xavier Sobrevia, destaca la importància pel poble de la coincidència en un cap de setmana de dos esdeveniments tan remarcables com la Trobada dels Animadors de Cant i el 30è Aniversari de la Hermandad Cristo de la Paz. Sobrevia explica que Castelldefels és un poble “amb vitalitat, amant de les tradicions, amb creients de fe intensa i amb una clara vocació social.”

Redacció / Foto: Xavier Company

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix