S’incrementa un 11% els seients a l'Aeroport Barcelona-el Prat a l’hivern

Les companyies aèries han programat més de 17,9 milions de seients i els moviments d’aeronaus creixeran un 9,6%.

Tot a punt per l’inici de la temporada hivern. Les companyies aèries han programat a l'Aeroport de Barcelona-el Prat un total de 17.964.654 seients per a una companya que s'iniciarà aquest pròxim diumenge 25 d’octubre. Això suposarà un creixement de l'11% respecte el 2014. En aquest àmbit, els mercats amb major increment de seients són Llatinoamèrica, amb un 37,4%; Orient Mitjà, amb un 35%, i Nord-amèrica, amb un 13,4%. Els seients a destins europeus també creixen en un 11,8%, així com a destins nacionals, que ho fan en un 7%.

Si ens fixem per països, els que experimenten un major augment de seients oferts respecte a l'hivern de 2014 són Suïssa, amb un 31,5%; Turquia, amb un 22,1%, i Regne Unit, amb un 12,4%.

Major demanda

Per a aquesta temporada, els destins amb major nombre de seients programats a l'Aeroport de Barcelona-el Prat són Adolfo Suárez Madrid Barajas, seguit de Palma de Mallorca i Londres Gatwick. Pel que fa a destins amb major creixement percentual, destaca Roma Fuimicino, amb un 9,8%; Palma de Mallorca, amb un 7,6%, i París-Orly, amb un 5,7%.

Operacions

A l'apartat d'operacions, els moviments programats per les companyies per a la temporada d'hivern són 100.630, un 9,6% superior a l'any passat. Cal destacar l'augment de Llatinoamèrica, amb un 35,6% més que el 2014, seguida d'Orient Mitjà, amb un 28,5%, i Europa, amb un 10,4%.

Per països

Els majors increments en el nombre de moviments programats els trobem a Turquia, amb un augment del 28,3%; seguit de Suïssa, amb un 21,9%, i Holanda, amb un 12,8%. Mentre que per destins amb l'Aeroport de Barcelona-el Prat, el de major creixement és Palma de Mallorca, amb un 9,4%; seguit d'Amsterdam, amb un 6,1%, i Roma Fuimicino, amb un 5,1%.

Més rutes

En la temporada d'hivern 2015, l'Aeroport de Barcelona-el Prat experimenta una variació positiva de 32 rutes respecte a la mateixa temporada de l'any anterior. Així doncs, hi haurà un total de 254 rutes a 146 destins.

Redacció / Foto: Catalunya.com

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix