CCOO del Baix Llobregat lliura 26 caixes de material escolar

Van anar destinades a les AMPAS d'escoles públiques de Sant Ildefons a Cornellà de Llobregat.

La Xarxa d’Acció Solidària (XAS), que agrupa a diferents entitats veïnals, sindicals -entre elles, CCOO del Baix Llobregat- d’economia social i la inclusió de persones en risc d'exclusió social, va organitzar entre el mes de juliol i setembre del 2015, la tercera campanya de recollida de material escolar, sota el lema “Amb material escolar, més igualtat”.

Durant l’estiu, la XAS va instal·lar punts de recollida de material escolar, als locals de CCOO al Baix Llobregat i també a algunes empreses amb la col·laboració dels comitès de representació dels treballadors i les treballadores. En aquesta campanya es va aconseguir recollir un total de 26 caixes amb llapis, bolígrafs, gomes, quaderns, carpetes, motxilles, folis, retoladors, etc. 

Reivindicacions

Posteriorment, Comissions Obreres (CCOO) va lliurar tota aquest material recollit a les AMPAS de les escoles públiques de Sant Ildefons a un acte celebrat a l'Escola Pública CEP Torre de la Miranda. Al mateix acte, el secretari general de CCOO al Baix Llobregat, Toni Mora, va tornar a exigir a les administracions públiques que garanteixin a tots els nens i nenes l’oportunitat de desenvolupar els seus estudis en dignitat i igualtat, com també ha exigit l’eliminació de l’IVA (actualment 21%) sobre llibres i materials escolar. 

Dos anys

La iniciativa de recollida de material escolar de la XAS es va iniciar el 2014, com a resposta solidària de les entitats davant la crisi econòmica, la pujada de la taxa de pobresa a Catalunya, sobretot entre la infància i l’adolescència -que supera el 30%-, i les mancances en les ajudes públiques en material escolar, tenint en compte que la tornada a l’escola suposa per a les famílies un cost mitjà de 640 euros per fill, i és de 339 euros en material escolar per fill o filla.

Redacció / Foto: CCOO Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix