Finalitza la campanya per combatre l’intrusisme laboral en el transport de viatgers

Els Mossos d’Esquadra la van iniciar el passat mes de gener i el balanç ha estat de 140 denúncies per infraccions.

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra de la Divisió de Trànsit i de l'Àrea de Seguretat Aeroportuària (ASA) van finalitzar el 31 d'agost la campanya per combatre l'intrusisme laboral en l'àmbit del transport de viatgers, en concret en l'àmbit del taxi. Aquesta campanya es va iniciar l'1 de gener d'enguany, i es va intensificar en el període d'estiu, entre finals de juny i els mesos de juliol i agost, coincidint amb l'augment de l'arribada de turistes a l'aeroport de Barcelona – El Prat per l'inici del període de vacances.

Gairebé 600 vehicles inspeccionats

Entre l'1 de gener i el 31 d'agost es van inspeccionar 576 vehicles de transports de viatgers, tipus taxi, que van comportar 140 denúncies. 128 per no tenir l'autorització per a vehicles de lloguer amb conductor (targeta VTC), i 12 per no tenir l'autorització de servei públic en turisme (targeta VT) o per realitzar el transport de viatgers fora del seu àmbit autoritzat, local o autonòmic. Fruit d'aquestes 576 inspeccions també van quedar immobilitzats 18 vehicles per no portar cap tipus d'autorització per poder realitzar el servei legalment, amb obligatorietat de pagar 4.000€ de sanció. En el període de màxima intensificació dels controls, és a dir durant els mesos d'estiu, es van detectar i immobilitzar set vehicles. Durant juliol i agost, es van realitzar més de la meitat del total de les inspeccions fetes des de gener fins el 31 d'agost:  291 inspeccions amb un balanç de 74 denúncies per transportar viatgers sense les autoritzacions i/o permisos de  targetes VTC o VT, més de la meitat del total de 140 denúncies dels vuit primers mesos de l'any.

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona, juntament amb representants del món del taxi, inspectors de la Direcció General de Transports i Mobilitat, i  responsables de l'Autoritat del Transport Metropolità es van constituir en mesa de treball, el passat 17 de juny, per establir les línies de treball conjunt per intensificar els controls en les dues terminals de l'aeroport i fer front a l'intrusisme laboral de particulars i/o empreses que provoquen competència deslleial en el transport de viatgers per carretera.

Durant aquest estiu s'han realitzat una mitjana de dos controls setmanals amb agents especialitzats de la Divisió de Trànsit i, en alguns casos amb suport d'inspectors de la Direcció General de Transports i Mobilitat  a l'aeroport de Barcelona–El Prat, principalment a la Terminal 1, però també a la 2.

Satisfacció

Representants del sector del taxi ja van mostrar, a finals de juliol, la seva conformitat i satisfacció amb la intensificació, durant l'estiu de la campanya iniciada el gener. La pressió policial en aquest àmbit ha permès reduir la presència de vehicles que treballen a l'aeroport Barcelona–El Prat i la seva àrea d'influència sense tenir les autoritzacions pertinents per transportar viatgers. 

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix