S’incorporen 21 persones d'informació i vigilància contra incendis forestals

El centre de control del Baix Llobregat estarà ubicat a la Regió d'Emergències Metropolitana Sud dels Bombers, a Sant Boi de Llobregat.

El passat divendres es va iniciar el Pla d’Informació i Vigilància (PVI) contra incendis forestals que desenvolupa cada any la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb els ajuntaments, consells comarcals i les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF).  Una campanya que durarà fins a l'1 de setembre. Pel que fa a la comarca del Baix Llobregat, comptarà amb un equip de 21 persones contractades per aquest dispositiu, que atendran set rutes mòbils i un punt de guaita fix situat a la Desfeta, a Gavà, dins el Parc del Garraf. El centre de control del Baix Llobregat estarà ubicat a la Regió d'Emergències Metropolitana Sud dels Bombers, a Sant Boi de Llobregat.

El Pla d'informació i vigilància (PVI) forma part del programa de suport als municipis en la prevenció dels incendis forestals, que té com a finalitat principal d'evitar-los i limitar-ne els seus efectes. El programa desenvolupa accions informatives a la població i dissuasives de pràctiques amb risc, així com d'anticipació a l'inici i propagació d'un incendi forestal.

Prop de 2,5 milions d’euros de pressupost

A la campanya d'aquest any hi participen, a banda de la Diputació de Barcelona, 265 ajuntaments, 118 ADF, 9 Federacions d'ADF, 10 consells comarcals i cinc consorcis territorials. La Generalitat de Catalunya també hi col·labora a través de diverses Direccions Generals cedint instal·lacions. La campanya de vigilància d'aquest any, que disposa d'un pressupost de 2.462.114 €, durarà fins al dia 1 de setembre, amb l'excepció de les 8 rutes de període reduït del nord d'Osona i del Berguedà que finalitzaran el 17 d'agost.

Rutes mòbils a la zona de vigilància del Baix Llobregat

Codi               Municipis de la ruta

U35               Collbató / Esparreguera / Olesa de Montserrat

U36               Abrera / Castellbisbal

U37               Castellví de Rosanes / Martorell / Sant Andreu de la Barca / Sant Esteve Sesrovires

U38               Corbera / Pallejà / La Palma de Cervelló

U39               Cervelló / Sant Vicenç dels Horts / Vallirana

U40               Sant Boi de Llobregat / Sant Climent de Llobregat / Santa Coloma de Cervelló / Torrelles de Llobregat

U41               Begues / Castelldefels / Gavà / Viladecans

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix