A punt de morir per un presumpte error diagnòstic al CUAP de Sant Ildefons

A l’home, de 48 anys, li van dir que tenia una intoxicació etílica amb un cop al cap de poca gravetat quan en realitat havia patit un sever traumatisme crani-facial

Un home, veí de Cornellà de Llobregat i de 48 anys, va estar a punt de morir a conseqüència d’una presumpta negligència mèdica del CUAP de Sant Ildefons del municipi baixllobregatí, segons ha denunciat la família de J.F.S a la nostra publicació. Un malson que encara es perllonga, ja que ha hagut de patir tres operacions consecutives tot i que ja està fora de perill gràcies a la ràpida i eficient actuació dels metges neuròlegs del Centre Mèdic Teknon sota la direcció del doctor Nhamdi Elenwoke.

L'accident va succeir el darrer dia de l’any 2022, el 31 de desembre, quan la trucada va alertar el SEM que hi havia un home que havia caigut i s’havia fet un cop al cap. El Servei d’Emergències Mèdiques van traslladar-lo ràpidament al CUAP de Sant Ildefons.

im000644

Allà, la metgessa, que el va atendre, li va diagnosticar “que tenia una intoxicació d’etílica amb un cop al cap sense que revestís cap gravetat”, és a dir, que “havia begut més del compte. A més, preguntats a la recepció i a la metgessa de com havia estat l’accident només es va limitar a dir que no sabien res i tampoc ens va donar el document del seu diagnòstic”, segons relata el germà, que es va personar al centre mèdic després de rebre una trucada del CUAP. Aquest també explica que “a mi em va estranyar perquè el meu germà no beu ni una gota d’alcohol, i tampoc li vaig detectar res que m’hagués fet sospitar que havia consumit alcohol. Segons m’han explicat altres metges especialistes els cops al cap provoquen efectes com si anés begut. La metgessa havia de saber això o en qualsevol cas fer una derivació a un hospital -per la contundència del cop- que el pogués observar i fer les proves adequades”. Així, la metgessa va considerar oportú la seva sortida de la instal·lació del CUAP de Sant Ildefons amb un presumpte diagnòstic erroni. “En cap moment li van fer proves per avaluar l’abast de la ferida al cap. La metgessa només es va limitar a donar-li un tractament per a deu dies a base ibuprofè”, afegeix.  

Així, el germà va traslladar-lo al domicili de la mare on, poc després va començar a vomitar. “Però en lloc de millorar va empitjorar amb pèrdua de memòria, problemes de mobilitat, entre altres símptomes que ens van alertar. La família va decidir traslladar-lo al Centre Mèdic Teknon d’urgències com a mesura de prevenció”, diu la mare. Al centre li van fer diverses proves i el van diagnosticar que tenia un important traumatisme crani-facial. Per tant, van decidir d’operar-lo d’urgència el mateix dia, perquè la situació era realment molt greu, per a “salvar-li la vida en els millors dels casos”, com va informar el neuròleg que el va intervenir.

Va ser la primera de les tres operacions que ha hagut de passar fins que, actualment, es troba en procés de millora. Podria haver estat una autèntica tragèdia i va acabar feliçment, malgrat que romandrà alguns mesos de baixa per a la seva recuperació definitiva. Un fet que no li permetrà tornar, de moment, a l’activitat laboral.

534 CAP SANTILDEFONS4

“Volem denunciar aquesta situació que vam patir i la negligència de la metgessa que del CUAP de Sant Ildefons, perquè això no torni a succeir”, relata la mare. “Demanen els seus drets laborals i que tenen un excés de feina amb tota la raó, però també han de saber quins són els seus deures i obligacions, ja que juguen amb la vida de les persones. No tenen cap excusa possible. Aquesta metgessa hauria de ser sancionada per no fer bé la seva feina”, segons explica el germà. La família està valorant presentar una denúncia per una negligència mèdica.

Al tancament de la present notícia, La Premsa del Baix es va posar en contacte amb el CUAP de Sant Ildefons i amb el Departament de Salut, però no ha tingut, de moment, cap mena de resposta perquè donessin la seva versió dels fets.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix