L’Altaveu’19 tanca amb un notable increment de públic

El festival de Sant Boi de Llobregat també va experimentar una major participació ciutadana

L'Altaveu va tancar la seva trenta-unena edició consolidant un model de festival que vol despertar la curiositat i reivindicar bandes i intèrprets que tenen la seva veu com a transmissora d'idees i missatges. La direcció artística del festival ha manifestat la seva satisfacció per la resposta del públic i la qualitat artística de les propostes que s'han presentat. 

altaveu 2019 2

Cal Ninyo va acollir aquelles veus que són mostres de poder i vehicle per  arribar a altres indrets i cultures com les de Trovadores de las tres culturas, Javier Bergia, Elena Setién o Marem Ladson. Artistes singulars que van aconseguir traspassar l'escenari i arribar a un públic molt divers. I aquesta serà la línia que marcarà els pròxims Altaveus: una aposta per aquelles veus que sorprenen, que no transiten pels circuits més comercials i que transmeten emocions.

48710698446 e19a9658b6 z

L'alt nivell musical també es va manifestar a la plaça de l'Ajuntament amb artistes de llarga trajectòria i grans defensors de les guitarres elèctriques com Wilko Johnson o els càntabres Deltonos; que junt amb les joves i efímeres The Manil-Las van demostrar sobre  l'escenari que el rock pot trencar prejudicis i barreres.

altaveu 2019 4

Can Masallera va presnetar artistes pels paladars més exquisits. Enric Montefusco i la seva banda van congregar gran quantitat de públic amb qui van establir una intimitat i connexió pròpia dels artistes més carismàtics.  John Paul Keith va viatjar des de Menphis a Sant Boi per a realitzar una única actuació a Europa. El seu rock'n'roll clàssic actualitzat amb notes pop va fer vibrar el públic i va sorprendre els més escèptics. Una de les actuacions amb més afluència va ser Delgres. Els francesos  van portar el ritme i el blues d'arrels criolles amb una banda i veus aclaparadores que remeten al Carib i Nova Orleans.

48710863932 4560ced4ef z

L'Altaveu també va donar el seu lloc a les bandes emergents més interessants gràcies a l'Altaveu Frontera on van guanyar els santboians Sockets amb un garatge punk-rock ple d'energia.  

48710728736 d4a8ed7d4f z

Durant aquests tres dies l'Altaveu, més enllà dels concerts musicals, es va convertir en un esdeveniment dedicat a la cultura musical en un sentit ampli, amb diverses seccions paral·leles.  Els espectacles i tallers gratuïts, com «Despertem la curiositat» i «El petit Altaveu electrònic» van atreure petits i grans a la música menys convencional i a la cultura que vehicula el festival amb gran afluència de públic. També  van ser un èxit la Fira del Disc i les Converses al voltant de fenòmens actuals com el paper de la dona a la indústria musical i el Trap. Ha tancat la programació extramusical els documentals «The Ecstasy of Wilko Johnson» i «Janis: little girl in blue» a Can Castellet.

48710893062 c9776299f2 z

48710728856 4f6f3d464c z

De l'Altaveu 2019 cal destacar la magnífica resposta de la gent de Sant Boi i el Baix Llobregat, que es va fer de l'esdeveniment. L'alta participació valida així l'aposta per la singularitat el festival i les propostes creatives. 

Redacció / Fotos: Altaveu’19

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix