L’Altaveu’19 tanca amb un notable increment de públic

Imprimeix

El festival de Sant Boi de Llobregat també va experimentar una major participació ciutadana

L'Altaveu va tancar la seva trenta-unena edició consolidant un model de festival que vol despertar la curiositat i reivindicar bandes i intèrprets que tenen la seva veu com a transmissora d'idees i missatges. La direcció artística del festival ha manifestat la seva satisfacció per la resposta del públic i la qualitat artística de les propostes que s'han presentat. 

altaveu 2019 2

Cal Ninyo va acollir aquelles veus que són mostres de poder i vehicle per  arribar a altres indrets i cultures com les de Trovadores de las tres culturas, Javier Bergia, Elena Setién o Marem Ladson. Artistes singulars que van aconseguir traspassar l'escenari i arribar a un públic molt divers. I aquesta serà la línia que marcarà els pròxims Altaveus: una aposta per aquelles veus que sorprenen, que no transiten pels circuits més comercials i que transmeten emocions.

48710698446 e19a9658b6 z

L'alt nivell musical també es va manifestar a la plaça de l'Ajuntament amb artistes de llarga trajectòria i grans defensors de les guitarres elèctriques com Wilko Johnson o els càntabres Deltonos; que junt amb les joves i efímeres The Manil-Las van demostrar sobre  l'escenari que el rock pot trencar prejudicis i barreres.

altaveu 2019 4

Can Masallera va presnetar artistes pels paladars més exquisits. Enric Montefusco i la seva banda van congregar gran quantitat de públic amb qui van establir una intimitat i connexió pròpia dels artistes més carismàtics.  John Paul Keith va viatjar des de Menphis a Sant Boi per a realitzar una única actuació a Europa. El seu rock'n'roll clàssic actualitzat amb notes pop va fer vibrar el públic i va sorprendre els més escèptics. Una de les actuacions amb més afluència va ser Delgres. Els francesos  van portar el ritme i el blues d'arrels criolles amb una banda i veus aclaparadores que remeten al Carib i Nova Orleans.

48710863932 4560ced4ef z

L'Altaveu també va donar el seu lloc a les bandes emergents més interessants gràcies a l'Altaveu Frontera on van guanyar els santboians Sockets amb un garatge punk-rock ple d'energia.  

48710728736 d4a8ed7d4f z

Durant aquests tres dies l'Altaveu, més enllà dels concerts musicals, es va convertir en un esdeveniment dedicat a la cultura musical en un sentit ampli, amb diverses seccions paral·leles.  Els espectacles i tallers gratuïts, com «Despertem la curiositat» i «El petit Altaveu electrònic» van atreure petits i grans a la música menys convencional i a la cultura que vehicula el festival amb gran afluència de públic. També  van ser un èxit la Fira del Disc i les Converses al voltant de fenòmens actuals com el paper de la dona a la indústria musical i el Trap. Ha tancat la programació extramusical els documentals «The Ecstasy of Wilko Johnson» i «Janis: little girl in blue» a Can Castellet.

48710893062 c9776299f2 z

48710728856 4f6f3d464c z

De l'Altaveu 2019 cal destacar la magnífica resposta de la gent de Sant Boi i el Baix Llobregat, que es va fer de l'esdeveniment. L'alta participació valida així l'aposta per la singularitat el festival i les propostes creatives. 

Redacció / Fotos: Altaveu’19