El Baix Llobregat estarà més ben comunicat amb Barcelona

L’AMB implantarà 7 noves línies AMB Exprés, servei que prioritza els recorreguts més directes, i 6 noves línies AMB Metrobús, amb alta freqüència

El Baix Llobregat estarà més ben comunicat amb la capital catalana. L’AMB ha anunciat una segona fase de nova xarxa de bus metropolità d'altes prestacions, que  es vertebra amb el servei de bus metropolità Exprés (AMB Exprés) i el servei AMB Metrobús. Aquesta xarxa, que es va començar a implantar el març del 2018, facilita una connexió més directa i amb més freqüència amb el centre de la capital catalana i en els principals corredors metropolitans. 

repor 3

Durant el primer trimestre del 2019, l'AMB posarà en marxa 7 noves línies "AMB Exprés", que fa recorreguts més directes i amb poques parades. "Amb aquesta segona fase d'implantació dels serveis Exprés i Metrobús que encetarem aquests propers dies, obrim una nova etapa per seguir potenciant i seguir facilitant a la ciutadania l'ús del transport públic", explica el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda. "Amb aquestes 13 noves línies, oferim noves possibilitats de transport als veïns que han de desplaçar-se per la metròpolis i viatjar entre diferents municipis", ha afegit. "Per impulsar el canvi d'hàbits cap a una mobilitat més sostenible, com estem fent des de l'AMB, som conscients que hem de posar les màximes facilitats i serveis per convertir el transport públic en la primera opció dels ciutadans", explica el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB.

AMB EXPRÉS

Les 7 línies AMB Exprés que s'activaran aquest primer trimestre seran les següents:

  1. E30: Mas Lluí- Zona Universitària/Maria Cristina
  2. E70: Sant Boi- Pl. Espanya
  3. E79: Sant Boi- Zona Universitària/Maria Cristina
  4. E81: Gavà- Pl. Espanya
  5. E86: Viladecans- Pl. Espanya
  6. E97: Castelldefels- Zona Universitària/Maria Cristina
  7. E98: Gavà- Viladecans- Zona Universitària/Maria Cristina

Balanç

Fins ara, amb la primera fase, estaven actives quatre línies d’AMB Exprés (E33, E43, E44 i E95). Amb la implantació de la segona fase,  estaran actives a final d'aquest primer trimestre de 2019 en total d’11 línies. L'AMB ha pogut constatar que la incorporació d'aquestes línies, al llarg del 2018, ha suposat un increment notable d'usuaris al servei de Bus Metropolità. Per exemple, amb la E95, s'ha passat de 7.000 usuaris al que transportava l’L95 (que era l'anterior i que feia el recorregut semblant), als 9.000 usuaris diaris, sumant ambdues línies (L95+E95). Per tant, en aquest cas l'increment de la demanda ha estat del 30%.

repor 1

L'AMB recorda que el desplegament d'aquesta nova xarxa obeeix en part al gran creixement de demanda del transport públic de gestió indirecta i persegueix quatre grans objectius: millorar l'oferta de transport públic, donar resposta als corredors de mobilitat amb més demanda i amb aglomeracions, crear línies més directes i amb més freqüència de pas i generar punts d'intercanvi per al transbordament, amb la creació d'una xarxa potent d'intercanviadors entre les diferents línies d'altes prestacions, la nova xarxa de bus de Barcelona i la resta de modes de mobilitat (metro, bicicleta, P+R, etc.).

repor 2

Segons els càlculs inicials de l'AMB, la demanda anual estimada de les línies d'AMB Exprés i d'AMB Metrobús pot arribar als 42 milions d'usuaris anuals,  un cop la xarxa estigui totalment desplegada. Segons les previsions de l'organisme metropolità, el 30% d'aquests viatges els faran nous viatgers. És a dir, l'AMB calcula que amb la implantació d'aquests dos nous serveis es pot aconseguir un increment de demanda de més de 12 milions d'usuaris anuals. L'increment de l'oferta que impliquen les noves línies comportarà la creació d'uns 240 llocs de treball directes.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix