ERC de Sant Boi vol un espai verd amb equipaments al sector de la Parellada

La formació republicana local denuncia novament les intencions del govern municipal d’urbanitzar la zona en una reunió informativa amb els veïns del nucli antic.

La Generalitat de Catalunya ha aprovat inicialment el Pla Director Urbanístic del Delta del Llobregat i s'obre un període d'al·legacions que Esquerra Republicana de Sant Boi pensa aprofitar, ja que és l'única opció possible “després que el projecte s'hagi dut a terme en el més absolut dels silencis per part del govern local”, segons explica en un comunicat la formació republicana.

La formació va organitzar una reunió informativa amb els veïns del nucli antic que es veuran afectats per les obres de la Parellada i va constatar novament que desconeixen les intencions de l'Ajuntament al respecte. Com explica Jaume Sans, número 3 d'Esquerra Republicana de Catalunya a les municipals: "si aquest projecte fos una proposta tan bona l'haurien esbombat als quatre vents, el Viure a Sant Boi del mes passat n'hauria anat ple. I més ara, que estem en campanya. Però callen".

Segons ERC de Sant Boi, el govern municipal pretén “aplicar el seu model habitual i obsolet d'especulació urbanística al sector Oasis-Parellada, fer créixer la ciutat innecessàriament, dotar-la d'habitatges, un hotel i equipaments comercials en uns terrenys que actualment no són urbanitzables i que a més afectarien greument la façana històrica de la ciutat”. Segons Miquel Salip, l'alcaldable republicà: "no és possible que l'Ajuntament no sàpiga què està passant allà, es tracta de sòl municipal arran de la permuta amb l'Alcampo perquè aquest anés al polígon industrial. Cada cop que hem preguntat se'ns ha dit que no sabien res, i això, senzillament, és mentida". Salip ha insistit amb què no és en aquesta zona que ha de créixer la ciutat: "encara arrosseguem el llast de la Caserna Militar i de la central elèctrica que parteixen la ciutat en dos. Si anessin fora, allà s'hi podrien construir habitatges i recuperar la continuïtat del teixit urbà". El mateix Salip i Joan Ros, número 5 de la formació, van poder constatar en el debat sobre comerç de la ciutat que els comerciants locals desconeixien la proposta de l'Ajuntament, “que atempta clarament contra els seus interessos.”

Proposta

L'alcaldable d'ERC proposa "una consulta ciutadana per posar a debat els usos del sector de la Parellada, que tots els partits puguin fer les seves propostes i la ciutadania decidir la que trobi més convenient", però no la creu possible amb l'escassa qualitat democràtica del govern actual, ja que "nosaltres ja vam proposar un debat obert a la ciutadania, i en un mitjà públic, amb la participació de tots els partits, i ens van dir que no".

En aquest sentit, Jaume Sans va exposar la que seria la proposta d'Esquerra en la hipotètica consulta: "volem un espai verd amb equipaments que estigui a l'abast de tothom, similar a la Devesa de Girona, que va canviar totalment la fesomia del nucli antic de la ciutat, i on a ningú li passa pel cap construir-hi pisos.”

Redacció / Foto: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix