ERC-EV-IxG reclamarà al govern municipal de Gavà l’accés a l’informe d’Antifrau

El portaveu del grup, Andreu Pérez Lorite, l’acusa de “manca de transparència del govern PSV-ICV EUIA amb la intenció d’amagar les responsabilitats de l’alcaldessa Raquel Sánchez en l’afer”.

El grup municipal d’ERC-Els Verds-Independents per Gavà ha anunciat que reclamarà al ple municipal del pròxim 26 de març que li sigui lliurat l’informe raonat de l’Oficina Antifrau de Catalunya, amb data de 30 de desembre de 2014, sobre les irregularitats investigades en la concessió de subvencions del programa “6+6” d’ajudes a la contractació de persones aturades, amb diners provinents del Pla Metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2012-2015, i que havien estat aprovades pel govern municipal a inicis del 2013. El portaveu del grup, Andreu Pérez Lorite sospita que “la manca de transparència del govern PSC-ICV-EUiA té la intenció d’amagar les responsabilitats de l’alcaldessa Raquel Sánchez en l’afer”.

Segons la normativa de l’Oficina Antifrau, un informe raonat posterior fa referència a “possibles casos d’ús o destinació irregulars de fons públics, i també les conductes oposades a la probitat o contràries als principis d’objectivitat, eficàcia i submissió plena a la llei i al dret”. I en aquest cas, el govern municipal tenia 30 dies per respondre l’Oficina Antifrau. Una resposta que també vol ser coneguda pel grup d’ERC-EV-IxG, que de moment ha rebut del govern municipal un escrit en el qual li nega aquesta documentació oficial. 

Raquel Sánchez, en el punt de mira

Per al portaveu municipal d’ERC-EV-IxG Andreu Pérez i Lorite, “la suma de les irregularitats que hagi pogut detectar l’Oficina Antifrau, més la negativa a lliurar-nos l’informe per conèixer quines són i quines actuacions ha reclamat aquest organisme, fan doblement responsable a Raquel Sánchez. En el passat, com a responsable directa de la tramitació dels expedients investigats, quan era Tinent d’alcalde i, ara com a alcaldessa, per ser la màxima responsable d’aquest bloqueig a accedir a una informació a la qual tenim tot el dret de tenir”.

Opacitat i irregularitats

Davant d’aquests fets, Andreu Pérez ha afirmat que “considerem que no és la persona adequada per encapçalar el futur govern municipal que surti de les urnes el 24 de maig. L’Ajuntament de Gavà ha de fer de la transparència i el bon govern principis bàsics del seu funcionament, i no l’opacitat i les irregularitats”.  En aquest sentit, el portaveu municipal i alcaldable per ERC ha afegit que “sospitem que aquesta pràctica de negar-nos la informació sol·licitada no és res més que una tàctica per amagar que Antifrau hagi ensenyat la targeta groga a l’actual alcaldessa”; i ha reptat a lliurar l’informe: “si no ho fa, serà una candidata tocada per la sospita de males pràctiques i tacada per pràctiques d’opacitat, totalment contràries a la política transparent que reclama la majoria de la ciutadania”.

Redacció / Foto: ERC Gavà

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
436

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix