Antonio Balmón, imputat pel cobrament de sobresous a l’FMC

L’alcalde de Cornellà de Llobregat nega rotundament, en un comunicat, que hagi cobrat una remuneració com a membre del Consell Nacional de la Federació de Municipis de Catalunya i reafirma la seva honestedat en la seva actuació sempre dins la legalitat.

Antonio Balmón, actual alcalde de Cornellà de Llobregat, haurà de declarar com a imputat pel cobrament de sobresous per part de membres de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). Així ho ha decidit la jutgessa de Sabadell, Beatriz Faura, que investiga un cas de presumpta trama de corrupció durant l’etapa de Manuel Bustos com alcalde de Sabadell, més conegut com a Cas Mercuri, segons una informació publicada avui en el Periódico de Catalunya.

La Premsa del Baix s’ha posat en contacte amb el departament de premsa de l’Ajuntament de Cornellà per saber la postura de Balmón sobre la notícia publicada al Periódico de Catalunya i ens ha fet arribar la següent declaració:

“Davant les informacions publicades a diferents mitjans de comunicació sobre la meva imputació en la investigació a la Federació de Municipis de Catalunya vull:

- Manifestar el meu desconcert i enuig davant els motius que vinculen la meva imputació en aquesta investigació. Vull reafirmar l’honestedat de la meva actuació d’acord sempre amb la legalitat, en el marc de les meves responsabilitats com a membre del Consell Nacional de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) des del 2007.

- Aclarir, tal i com ha posat de manifest la pròpia Federació de Municipis de Catalunya, que mai he cobrat cap remuneració com a membre d’aquesta entitat. Remarcar igualment, que en aquest període només he estat membre del Consell Nacional però en cap cas he tingut responsabilitat executiva. Em sembla sorprenent una imputació en aquesta causa per haver assistit a tres reunions d’aquest òrgan en els darrers 5 anys.

- Finalment, reiterar el meu profund malestar i preocupació per una situació que no he generat, que no entenc i que malmet la meva imatge personal a l’igual que la de la resta de membres que pertanyen a l’FMC. Manifestar la meva confiança absoluta en la justícia i la meva total disponibilitat a col·laborar, confiant en què la justícia actuï ràpidament i amb la major diligència possible, per tal de dilucidar i aclarir els fets.”

A més, la Federació Catalana de Municipis (FMC) també ha fet la següent declaració:

“Ateses les darreres informacions aparegudes en algú mitjà de comunicació en relació als actes d’instrucció que tramita el Jutjat d’Instrucció número 1 de Sabadell i que afecten aquesta entitat, la Federació de Municipis de Catalunya vol precisar el següent:
 
1.    Els membres de l’entitat que ara han estat citats a declarar per raó de la seva pertinença al Consell Nacional de l’FMC mai han percebut cap tipus d’emoluments en funció, precisament,  d’aquesta responsabilitat com a membres del Consell Nacional a l’FMC.


2.    La Federació de Municipis de Catalunya reitera la seva absoluta disposició per col·laborar amb l’autoritat judicial en tot allò que sigui necessari, confiant en què la justícia actuï amb la major diligència i celeritat  possible, per tal de dilucidar i aclarir els fets."

Antonio Balmón és un dels vint alcaldes que apareixen a la nova llista i que se sumen als altres quaranta-vuit que ja van ser interrogats pel presumpte pagament de sobresous i que han estat membres o no del Consell Nacional de l’entitat municipalista al juliol del 2011, segons especifica l’aute dictat per la magistrada, i segons informa el Periódico de Catalunya. Entre ells figura l’exalcalde de Sant Boi de Llobregat, Jaume Bosch.

Els nous imputats hauran de comparèixer en el jutjat per ser interrogats per la jutgessa i el fiscal anticorrupció, Fernando Bermejo, els pròxims 19 i 20 de març i 8 i 10 d’abril.

Redacció / Foto: Ara

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
430

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix