Rosell: “Cal aire fresc, no es pot repetir una altra legislatura socialista com aquesta”

El candidat de CiU a l’alcaldia de Cornellà va donar a conèixer les seves propostes (#Decidim Cornellà) en un acte on també van intervenir Josep Rull, coordinador general de CDC, i Germà Bel, catedràtic d’economia a la Universitat de Barcelona.

El Patronat Cultural i Recreatiu va acollir ahir l’acte de presentació del candidat de Convergència i Unió (CiU) a l’alcaldia de Cornellà de Llobregat, Jordi Rosell. Un acte que va comptar amb la presència de més de 250 persones. L’alcaldable va estar acompanyat per Josep Rull, coordinador general de CDC, i Germà Bel, catedràtic d’economia a la Universitat de Barcelona.

El primer a intervenir a l’acte va ser Germà Bel que va explicar que en Jordi Rosell “compleix tots els requisits i experiències per aconseguir un bon govern” i va afegir que “és intel·ligent, capaç i molt treballador”. El catedràtic també va assegurar que “un 75% de la política és entendre el que vol l’altre, i això ho sap molt bé en Jordi Rosell. És una persona jove, però això no és cap impediment per tenir un bon bagatge i, per tant, la seva participació pública pot ser molt bona.”

Rull: “La nostra prioritat com a partit són les persones”

A continuació va ser el torn de Josep Rull. El coordinador general de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) va destacar que a “Cornellà com a altres municipis del Baix Llobregat ser candidat de CiU té una dificultat afegida. Tanmateix, el mèrit de continuar un projecte com el nostre és de la gent que forma CiU en aquestes poblacions. Persones amb una gran capacitat de treball i sentit de militància. És un exemple per a altres ciutats on no tenen tantes dificultats i penso que s’haurien d’emmirallar”. Va fer referència al candidat convergent local dient que té una “gran capacitat de gestió i, per tant, de fer les coses ben fetes”. A més, va manifestar que “en Jordi és un nacionalista català que també treballa perquè el país sigui lliure i independent. Encara que la gent parli català o castellà vol que els cornellanencs i cornellanenques tinguin un futur millor”. D’altra banda, es va mostrar molt crític amb aquells partits polítics que critiquen CiU de no mirar per a les persones: “Fa quatre anys la Diputació de Barcelona manaven altres i a la comarca es va transferir 450 milions d’euros per fer polítiques socials. Ara, amb la crisi, i amb un color polític diferent hem transferit el doble. Amb això vull dir que la nostra prioritat com a partit són les persones. Hi ha administracions que treballen per a ells” i va posar com a exemple els ajuntaments socialistes com el de Cornellà. “Nosaltres som capaços de fer polítiques de progrés i altres només en parlen”, va dir. En la seva intervenció també va parlar de la situació actual a Catalunya: “el nostre país genera molts recursos perquè les persones no pateixin i es pugui generar oportunitats per aquestes” i va acusar a determinades forces polítiques “que opten per la resignació. Nosaltres estem en condicions de poder canviar el nostre país i necessitem ajuntaments com el de Cornellà compromesos per canviar-ho. És per això que en Jordi Rosell és una persona acreditada i amb la capacitat de transformar les idees en realitat per al progrés i el benestar dels ciutadans i ciutadanes de la ciutat”. També va tenir paraules per Podem dient “nostres defensem precisament el contrari del que defenses ells. No plantegem un projecte polític a base d’odi.”

Rosell: “Vull fer una consulta per preguntar al ciutadà sobre el Pisa i la zona Rivera-Salinas”

L’acte va finalitzar amb la intervenció del candidat, en Jordi Rosell. “El nostre projecte no va contra ningú i va més enllà del nostre municipi perquè més enllà hi ha també persones”, va dir. En aquest sentit va explicar que “cal mostrar la nostra ciutat a la gent i per això un dels nostres projectes és fer el museu de Cornellà a la Masia de Can Maragall i potenciar encara més els recursos que tenim” . A més es va mostrar crític amb la gestió de l’actual equip de govern amb les grans instal·lacions esportives, “ja que ha generat un dèficit molt alt” i va demanar “una congelació dels impostos, ja que al final es malgasten. Es pot fer una altra política de gestió”. També va parlar de neteja, incivisme i inseguretat a Cornellà: “amb el que paguem la ciutat hauria d’estar més neta. A més, cal controlar els mals comportaments i contractar més Policia Local, ja que som un dels municipis de la comarca que menys guàrdies urbans per habitant”. La mobilitat va ser un dels temes estrelles de la intervenció de l’alcaldable: “Hi ha un gran col·lapse a la zona de l’Splau que afecta greument als barris Centre, Riera i part de l’Almeda. Cal entrades directes per solucionar aquest problema” i a més va demanar “gratuïtat a la zona blava l’agost com tenen tots els ajuntaments del nostre voltant.” L’Urbanisme va ser un altre tema important durant la seva intervenció: “Cornellà es juga el seu futur a les pròximes eleccions municipals, i això no implica construir més pisos, i, a més, no queden pràcticament espais verds a la ciutat” i es va comprometre a “fer dues consultes populars per preguntar quin futur ha de tenir el cine Pisa i la zona de Rivera-Salinas. Dues zones on l’Ajuntament vol fer habitatges quan penso que, actualment, no fan falta. Cal un altre ús d’aquests espais, fer una ciutat habitable, i no ens podem permetre errors del passat”. També va demanar més transparència en la gestió municipal, “ja que els indicadors així ho diuen. Quan fa trenta anys que manes hi ha uns vicis adquirits. És per això que cal aire fresc, i el nostre projecte és de regeneració i canvi. No es pot repetir una legislatura com la que hem tingut. Hem de situar el nostre ajuntament amb la resta de Catalunya que aposten per un país diferent. Junts construirem una ciutat que mereixem i, per això, l’Ajuntament ha d’estar al costat de la gent.”

Redacció / Foto: CiU Cornellà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
430

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix