Mor Agustín Marina, exalcalde socialista de Castelldefels

A més de la responsabilitat al consistori baixllobregatí també va ocupar el càrrec de diputat a la Diputació de Barcelona i de vicepresident de la Corporació Metropolitana de Barcelona.

El primer alcalde democràtic de Castelldefels, Agustín Marina, ha mort avui a Castelldefels després d'una llarga malaltia. Durant el dia de demà, dimarts 17, a partir de les 10 del matí se celebrarà la vetlla al Tanatori de Gavà-Castelldefels i a les 15.30 hores tindrà lloc el funeral al mateix lloc.

Agustín Marina (Oviedo, 28 de desembre de 1943-Castelldefels 16 de febrer de 2015) va ser el primer alcalde socialista de la democràcia a la ciutat des de 1979 a 2002. Posteriorment, sempre en el si del mateix partit, va ocupar els càrrecs de diputat per la Diputació de Barcelona i de vicepresident de la Corporació Metropolitana de Barcelona.

En 1979 va ser triat el primer alcalde democràtic de Castelldefels, a les llistes del PSC. Ho va ser en total en sis ocasions seguides fins que va abandonar el càrrec el maig de 2002, sent substituït per Antonio Padilla Reche. Va ser diputat de la Diputació de Barcelona sota el mandat de Josep Tarradellas i Francisco Martín i Jusmet. Va ser vicepresident de la Corporació Metropolitana de Barcelona (amb posterioritat Àrea Metropolitana de Barcelona) al costat de Mercè Sala, i amb Narcís Serra i Pasqual Maragall com a Presidents. Va ser fundador 1984 de l'associació mundial de grans ciutats, Metropolis, en representació de la Corporació Metropolitana i es va mantenir en l'organització fins a 2002.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Milers de baixllobregatins i baixllobregatines estan convocats a les urnes

El Baix Llobregat decideix el futur de Catalunya

Demà se celebren les eleccions al Parlament amb setze candidatures diferents
55

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix