ICV-EUiA-EPM celebra a Castelldefels una Trobada Municipalista

La coalició va aprovar el programa marc per les eleccions municipals i els deu compromisos per "Ciutats i pobles amb dignitat, drets i democràcia" que advoca per plans de rescat social municipals.

El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, el coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, i el president de les EPM, José Antionio Rubio, van participar aquest cap de setmana en la convenció programàtica per les eleccions municipals d'ICV-EUiA-EPM que es va celebrar a Castelldefels. Durant l’acte es va reivindicar el gran objectiu dels ecosocialistes d'aquest 2015 amb tres conteses electorals: "fer fora els peons de la Troika a Catalunya i a l'Estat", guanyar i sumar a més llocs perquè allà on governa la coalició "hi ha més política social: més beques menjador, més suport a aturats i més garantiapels mínims vitals i garantia d'accés als subministraments bàsics".

"Per derrotar la Troika calen majories i municipis d'esquerres per després aconseguir un país d'esquerres perquè les polítiques estiguin al servei de la gent", va dir Herrera en la seva intervenció. "Allò que fem és allò que proposem", va assegurar i va posar com a exemple els "plans de rescat social" va afegir que "cal donar el combat davant d'aquells que volen mercantilitzar les nostres vides". I per això, va dir, ICV-EUiA-EPM treballarà per "la dignitat, els drets i a democràcia" als pobles i ciutats de Catalunya.

Joan Josep Nuet, per la seva banda, va animar a cercar la confluència per guanyar en un cicle electoral, el del 2015, que ha començat, va explicar, amb una victòria "dels nostres": la de Syriza Grècia. En aquest sentit, Nuet va recordar que Syriza "són les esquerres, esquerres que no s'amaguen, i que es presenten a les eleccions amb programes d'esquerres, discurs d'esquerres, i valors d'esquerra. I Syriza és dir no a la troika, i la troika és per exemple pressupostos com els de CiU a Catalunya. I Syriza és confluència. Syriza no és una esquerra autista que vol anar sola; Syriza és sumar, i entendre que avui la nova política és confluència.”

"Des dels nostres  municipis segur que contribuirem a crear un país més just més solidari i més net", va dir el president de les EPM, José Antonio Rubio que va fer una crida a reivindicar el paper de l'ajuntament per "estar al costat de la gent" en un context de crisi econòmica, social i política i amb el creixent augment de les desigualtats.

"El principi del canvi per tombar el PP comença a Castelldefels. Anirem a totes" va concloure la cap de llista de la coalició a Castelldefels, Candela López, que va donar la benvinguda a la convenció programàtica.

Redacció / Foto: ICV

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Milers de baixllobregatins i baixllobregatines estan convocats a les urnes

El Baix Llobregat decideix el futur de Catalunya

Demà se celebren les eleccions al Parlament amb setze candidatures diferents
47

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix