Antonio Balmón optarà a la reelecció com alcalde de Cornellà

Va ser escollir després de la celebració d'un procés de primàries i ahir es va presentar oficialment.

Gairebé 700 persones van omplir ahir l'Auditori de Cornellà en un acte en el qual els ciutadans van poder escollir al pròxim candidat socialista al municipi. Balmón va rebre un total de 3.084 suports i per tant optarà a la reelecció, quatre anys més, per ser l’alcalde de la ciutat. L’acte va ser presentat pel Primer Secretari del PSC, Miquel Iceta.

Iceta, que va ser regidor de la ciutat als anys 80, ha destacat l'enorme canvi que ha sofert la ciutat. El primer secretari va fer servir una metàfora per parlar de la situació que va viure en aquell moment, equiparable a la que es viu actualment: "sempre hi ha "curanderos" que creuen que tenen la solució màgica als problemes, però no hem de fer cas als que prediquen, sinó als que fan, als que actuen, als que es comprometen i són garantia, com Antonio Balmón."

En referent a la situació a Catalunya, Iceta va recordar que les propostes socialistes passen per: "rellançar l'economia i crear ocupació, protegir l'estat del benestar, netejar la política i crear un acord amb Espanya que ens permeti avançar i estar estancats". En aquest sentit, Iceta va criticar al govern de la Generalitat que "en quatre anys no ha fet cap projecte ni cap nova inversió”. En la seva intervenció, Iceta també va dir que "els i les ciutadanes volen trobar a l'Ajuntament de Cornellà una vegada més l'instrument per vetllar pels seus interessos. No volem fer invents, volem anar al que és segur, pel camí que tants èxits ha donat a aquesta ciutat, el camí que fa Antonio Balmón."


Posteriorment, va intervenir Antonio Balmón, que va començar dient que "avui per mi és un dia d'emocions, d'agraïments profunds. Durant aquests anys hem treballat estimant aquesta ciutat, hem vist que es pot governar d'una altra manera, ser d'una altra forma, sense renunciar als teus orígens, sense vendre ni deixar de banda les teves idees. Això sóc, un guerriller de les meves idees, així em presento."

Balmón va parlar també dels anys al davant del govern local, destacant que "aquesta ciutat la hem canviat entre tots, amb constància, però sobretot amb idees. Amb gent que m'ha acompanyat en aquest viatge. Doncs, tal com deia Miterrand, socialisme és ciutat, en la ciutat es concreta tot, tot es porta a terme, o tens respostes o calles i és aquesta la ciutat, Cornellà, la que hem construït i defensat". L'actual alcalde de Cornellà de Llobregat va parlar també de la presidenta de la AAVV Pura Velarde, i altres persones que sense els quals "com haguéssim paralitzat els desnonaments? com haguéssim construït la botiga solidària? o ajudat als ciutadans que més pateixin la crisi.”

Crític amb al Generalitat

D'altra banda, Balmón també va ser crític amb la Generalitat i de la poca ajuda rebuda: "ens hem sentit sols, mentre l'Ajuntament reduïa l'endeutament, la Generalitat augmentava el seu endeutament amb la ciutat". En aquest sentit, l'alcalde també ha volgut agrair la feina dels regidors i regidores de l'Ajuntament que han treballat per donar solució als problemes de la ciutat.


Balmón ha parlat d'una gestió que s'ha centrat en un "combat contra la crisi," i ha recordat que a Cornellà "som el primer ajuntament que fa una aliança contra la pobresa, amb mesures concretes, hem liderat el programa contra la pobresa energètica, treballant mesures per pal·liar les conseqüències de la crisi. Hem defensat la ciutat i crescut amb ella" i va afegir que "en aquests moments, 6.000 famílies són ateses per serveis socials, estem destinant els recursos que aconseguim a contractar a gent, a fomentar l'ocupació, a generar un fons per ajudar a estudiar als joves. Ajudar a les famílies que volen que els seus fills vagin a la universitat i només tenen un límit: els diners. Perquè els diners aquí no estan a suïssa ni a Andorra, estan als nostres carrers, a la nostra gent que treballa i que demana dignitat”. D’altra banda, Balmón va explicar als i les assistents que "m'emociono, perquè la meva pell és aquesta ciutat, no tinc una altra com a ciutadà com a polític", i ha recordat la importància de "tot allò que fem i no es veu, hem evitat que la ciutat es perdi, i hem de continuar fent-ho amb garantia i compromís."

Per últim, el candidat socialista va ser clar al declarar que "no sé si sóc el metge de família com deia Iceta, simplement sóc i només vull ser Antonio Balmón, ciutadà de Cornellà" i va recordar que en aquesta campanya que acabarà amb les eleccions del pròxim 24 de maig, el que importa és "el que podem fer junts per la nostra comunitat". Per Balmón, aquests pròxims mesos seran "una ocasió, un vehicle important per les nostres esperances i els nostres somnis, per fer la nostra ciutat sostenible socialment, cívicament, econòmicament. Treballar a cuidar l'espai públic, fer-ho millor, més comprensible i reforçat. Reforçant la ciutadania, amb les nostres propostes, amb un propòsit comú: estar junts, aliats."

Balmón va finalitzar la seva intervenció assegurant que les seves paraules "estan carregades de convicció , de força, però sobretot d'esperança"i va voler deixar clar que "la política és reflexió, diàlegs i acords, es concreta amb esperances però sobretot amb fets, "i en aquest sentit ha deixat palesa la seva voluntat de "fer junts de la nostra ciutat un lloc d'oportunitats, fer junts una Cornellà millor, pensem en Cornellà, perquè treballem per un destí comú, des de les nostres individualitats, sobren nous temps, es plantegen noves oportunitats." "Jo vull caminar amb vosaltres, junts, per aconseguir escriure noves pàgines en el llibre del futur de Cornellà", va concloure.

Redacció / Foto: PSC Baix Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Milers de baixllobregatins i baixllobregatines estan convocats a les urnes

El Baix Llobregat decideix el futur de Catalunya

Avui se celebren les eleccions al Parlament amb setze candidatures diferents
121

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix