ICV-EUiA, ERC i CUP reclamen el cessament del cap de la Guàrdia Urbana de Gavà

Consideren injusta i inacceptable la imatge negativa que s’està donant del municipi baixllobregatí "per culpa" de Víctor Gibanel que va censurar 'Ciutat Morta'.

El documental ‘Ciutat Morta’, emès pel Canal 33 dissabte passat la nit, ha aixecat una gran polseguera a Gavà. Precisament, el cap de la policia local, Víctor Gibanel, era l’anterior cap de la brigada d’informació de la guàrdia urbana de Barcelona que va obligar a censurar, a través d’una demanada judicial contra TVC, la productora Metromuster i contra el periodista que apareix en el fragment, cinc minuts del documental. Precisament, el periodista ha estat denunciat per Gibanel i li reclama 45.000 euros. A més, l’Ajuntament de Gavà va fer recentment un comunicat donant-li suport i valorant positivament la seva tasca al capdavant de la policia local gavanenca.

En resposta a aquests fets, diferents partits polítics han demanat que l’alcaldessa, Raquel Sánchez, reconsideri el seu suport a Víctor Gibanel i que el cessi com a inspector en cap de la guàrdia urbana del municipi baixllobregatí.

 ICV-EUiA de Gavà insta a l'alcaldessa, Raquel Sánchez (PSC), a reconsiderar la seva decisió de refermar Víctor Gibanel com a cap de la Guàrdia Urbana de la ciutat, un càrrec eventual que ocupa per designació de la batllessa. Segons la formació ecosocialista, “independentment dels fets ocorreguts a Barcelona el 4 de febrer de 2006, i dels fets que reflecteixen els cinc minuts censurats, ICV-EUiA de Gavà considera que és molt greu l’actitud de Gibanel, com a treballador públic, d'intentar evitar la seva emissió tot interferint en la llibertat d'expressió i en el dret a la informació dels i les ciutadanes. Aquesta actitud, alhora, ha suposat que indirectament la imatge de l’Ajuntament i de la ciutat de Gavà s’hagi vist injustament embrutada.”

D’altra banda, ERC exigeix el cessament de Víctor Gibanel com a cap de la policia municipal de Gavà. El portaveu de la formació política, Andreu Pérez ha anunciat que si no es produeix portarà aquesta petició al proper ple municipal: “nosaltres ja ens vam oposar al seu nomenament i van dir en el ple de desembre de 2013 que no era la persona més adequada, que no era necessària, que no aportava res al municipi i que, a més a més, tenia un passat que estava sota sospita de coses fosques. Per tant tornem a reiterar que el cessin”.El republicàno ha volgut entrar a valorar la gestió del cap de la policia: “simplement valorem que no és la persona més adequada, que no s’adequa a l’actual situació, que davant d’una situació com aquesta que crea certa incertesa a la població, l’equip de govern ha de cessar-lo immediatament”. En cas que aquest cessament no es materialitzés en els pròxims dies, seria portat al proper ple municipal, que se celebrarà el dijous 29 de gener.

A més, la Cup, Arran Gavà i l’Ateneu Popular La Màquia també han demanat que Gibanel deixi les seves funcions i expliquen en un comunicat que “a molts i moltes no ens sorprenen aquestes acusacions, ja que el cap de la policia de Gavà, va cometre també irregularitats en el desallotjament il·legal de l’Hort Urbà de Gavà, amb el vistiplau del seu superior Josep Obispo, tot i que els mossos d’Esquadra els aconsellaren no actuar sense una ordre judicial que mai va aparèixer” i afegeixen que “per la seva implicació en el cas 4F, per la presumpta falta de falsejament d’informació i calumnies, i especialment pels fets ocorreguts a Gavà la matinada del 15 de setembre de 2014 amb el desallotjament de l’Hort Urbà de Gavà, exigim la destitució del cap de la Policia Local de Gavà”. D’altra banda, la Cup, Arran Gavà i Ateneu Popular La Màquia organitzen una concentració, el pròxim 7 de febrer a partir de les dotze del matí, a la Rambla Maria Casas -davant la Torre Lluc- per exigir la destitució de Víctor Gibanel.

Redacció / Foto: Gavà Televisió

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix