López Chamosa aposta per derogar la reforma laboral i revisar les pensions

La diputada del PSOE va participar a Martorell a l'acte "Què està passant amb les nostres pensions?" organitzat per la Gent Gran Activa del PSC del Baix Llobregat.

Més de 250 persones van assistir a l’acte “Què està passant amb les nostres pensions?”, en el que es va reclamar una defensa d'allò públic per garantir la igualtat d'oportunitats i una tornada a un sistema de pensions que asseguri una vellesa digna.

L'acte va comptar amb la participació del candidat socialista a l'alcaldia de Martorell, Lluís Tomàs, que va recordar que "la gent gran està assumit responsabilitats en aquesta crisi que no els hi pertoquen". Per a Tomàs, aquest és un problema del qual pocs partits polítics en parlen i del que els i les socialistes han de fer ressò, doncs "la justícia social és part de l'ADN socialista". Tomàs també va assegurar que "la nostra prioritat com a socialistes a Martorell seran els col·lectius com els de la gent gran o els joves, aquells que necessiten un govern municipal fort que actuï i doni respostes als problemes reals."

D’altra banda, la diputada al Congrés dels Diputats, Isabel López Chamosa, va iniciar la seva intervenció amb una promesa clara i contundent: "quan el PSOE faci fora, democràticament, al PP derogarà la reforma laboral i instaurarà un sistema de pensions que asseguri una vellesa digna". La diputada va defensar l'actual sistema de pensions tot aclarint que si no està funcionat és per culpa de les polítiques del PP que generen menys ingressos: "Amb 300 mil afiliats a la seguretat social, han suposat uns ingressos de 1.600 milions menys en cinc anys, doncs la qualitat del treball és diferent, la baixa cotització ha fet que sigui molt pitjor" i va afegir que el PP ha aconseguit que "els mileuristes semblin uns privilegiats avui dia.”

López Chamosa va criticar durament al PP què, tal com va explicar, durant aquesta legislatura "ha fet més de 50 reformes en el sistema de pensions i cap ni una les ha fet amb el suport de cap dels altres grups polítics". També va assegurar que el PSOE ha ofert a la ministra parlar del pacte de Toledo per tal d'arribar a una solució, però "no hem obtingut cap resposta". En aquest sentit, la diputada va explicar que "existeixen mesures per millorar la situació, i ho farem amb el canvi de govern a un govern socialista". La pujada de l’IPC o destinar una part de l’IRPF a la seguretat social són algunes de les possibles solucions, tal com va aclarir la diputada.

"El PP vol un sistema com l'anglès, que marca una pensió mínima per a tots i deixa a la capacitat d'estalvi de cada persona el com complementar-la. Una proposta que no té cap sentit: com li demanarem a un jove que no pot pagar la hipoteca que destini el 20% dels seus estalvis a una pensió per aquí a 40 anys", va manifestar.

A més, va voler valorar la feina dels i les socialistes al capdavant del govern: "totes les lleis que han dotat de drets als ciutadans i ciutadanes d'aquests país, porten el segell socialista". També va recordar que la defensa d'allò públic és cabdal per a garantir la igualtat d'oportunitats: "el PP vol que els fills dels treballadors tornin als estudis bàsics i als treballs menys qualificats. Sense un sistema públic que garanteixi la igualtat d'oportunitats no podrem accedir a la mateixa educació, ni a la mateixa feina, mai podrem jugar en les mateixes condicions."

Per últim López Chamosa va insistir als i les assistents en què avui més que mai: "No ens hem d'acomodar: defensem l'educació, la sanitat, unes pensions dignes i la llibertat al carrer i on calgui".

Redacció / Foto: PSC Baix Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix