L’ICV-EUiA Cornellà passa balanç del seu treball a l’Ajuntament

Arnau Funes, portaveu de la formació ecosocialista, va dir que “el model socialista està esgotat, cal un canvi radical on els ciutadans han d’agafar les regnes.”

 

ICV-EUiA va presentar ahir a la tarda al Centre Cívic de Sant Ildefons a Cornellà de Llobregat el balanç del seu treball a l’Ajuntament en els darrers anys de legislatura davant d’una vuitantena de persones. L’acte va comptar amb la presència dels quatre regidors de la formació ecosocialista al consistori municipal, Sergio Gómez, Elisa Corral, Anna Caminals i el seu portaveu i diputat a la Diputació de Barcelona, Arnau Funes.

Va obrir l’acte el regidor Sergio Gómez, i a continuació van intervenir Elisa Corral i Anna Caminals. Els tres van fer un repàs de la feina feta durant els quatre anys a l’Ajuntament de Cornellà en les diferents àrees (política, economia, esports, societat, territori, medi ambient, comunicació, etc). Durant la seva intervenció, Corral va destacar, referent a la nova formació política Guanyem Cornellà-Crida per Cornellà, que “moltes de les seves propostes ja les estem portant a terme nosaltres” i va explicar que cal “una ciutat amb més participació de la ciutadania”. D’altra banda, Caminal va indicar que “una de les prioritats que tenim en la pròxima legislatura serà el tema d’endreçar la ciutat. Fins ara s’ha fet a pedaços i, per tant, cal una reordenació urbanística.”

Un nou model

Posteriorment, les persones i militants que van assistir van poder intervenir donant la seva opinió sobre la tasca del grup polític municipal i de la situació que viu la ciutadania de Cornellà així com els quatre anys de mandat socialista.

L’acte el va tancar el cap de llista a les passades eleccions municipals, Arnau Funes. Per al candidat a encapçalar de nou la formació local ecosocialista cal “un nou model de ciutat, ja que el socialista està esgotat. Cal fer funcionar la ciutat de forma diferent on es parlin més les coses, on es debatin més les idees on els ciutadans han d’agafar el poder per intentar canviar les coses”. Arnau considera que durant els darrers quatre anys, l’Ajuntament, “ha resistit a l’atac dels governs estatal i autonòmic a nivell financer i de recursos. Ha estat un mandat complex on s’ha pogut fer molt poques coses noves.”

També va parlar del govern actual del PSC: “Han estat trenta anys de majoria absoluta dels socialistes i d’una manera de veure la ciutat i, per tant, penso que el model de gestió no cobreix els mínims de transparència i debat, de fer polítiques transversals, ja que és tot el contrari, un model piramidal. A més, la mateixa estructura burocràtica de l’Ajuntament és lenta, amb poques idees. Cal un Ajuntament més obert, flexible, més innovador i que pensi molt més amb el que fa i vol la gent, que sigui menys una màquina burocràtica i que fugi del clientelisme de fer política. Cornellà necessita aire fresc. Per tot això cal un canvi radical. Volem una democràcia deliberativa. L’Ajuntament no és de l’alcalde, sinó de la gent.”

Aquest divendres finalitzen les primàries a ICV per escollir candidat per a les pròximes eleccions municipals on es presenten Arnau Funes i Eduard Jodar. Funes espera que “hi participin molta gent. El debat està sent ric, on es plantegen moltes coses diferents i opinions diverses. Penso que la candidatura sortirà enriquida així com el projecte que tenim per a la ciutat”.

També va parlar de la nova formació política de recent creació, Guanyem Cornellà-Crida per Cornellà: “No tinc gaire clar quina és aquesta formació perquè agafen el nom que ve del procés de Barcelona, on no sabem si algunes organitzacions entraran o no. A mi m’agradaria saber quin és el projecte i qui hi ha darrere”. Tanmateix valora“positivament que la gent es preocupi per fer propostes per la ciutat, perquè això significa que molta gent que durant molts anys li donava igual el que passava a l’Ajuntament ara sembla que està interessada el que li passa a la seva ciutat i consistori.”

Per últim aposta per un govern d’esquerres: “nosaltres anem amb l’opció d’intentar guanyar les eleccions. Tant de bo el pròxim ajuntament sigui d’esquerres i sigui més sensible amb les situacions que viu la ciutat” i no descarta “un front d’esquerres”. Per a Arnau Funes, la candidatura “té noves idees i una forma de fer les coses, amb gent honesta, amb capacitat de fer noves propostes i parlar amb la gent. La prioritat per a nosaltres són la ciutadania de Cornellà”. I va avançar que al seu web hi haurà un espai obert perquè la ciutadania faci propostes.

Redacció / Foto: La Premsa del Baix

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix