Guanyem Cornellà es presentarà a les pròximes eleccions municipals

Més de 500 persones van omplir el Patronat Cultural i Recreatiu i van ratificar el projecte d’aquesta nova formació política local.

Guanyem Cornellà-Crida per Cornellà ja és una realitat com a formació política local. Divendres passat es van aplegar més de 500 persones al Patronat Cultural i Recreatiu en l’acte-assemblea en l’acte de presentació de la nova organització formada per AE Cornellà, Equo, Podemos i Procés Constituent. Es va ratificar el projecte i es va votar a favor de presentar-se a les pròximes eleccions municipals de 2015.

Sota el lema “Som els que guanyem lluitant. Els que Lluitem per guanyar”, l’acte-assemblea es va iniciar amb la intervenció d’en David Colomera, llegint un text de Jaime Gil de Biedma. Posteriorment, Frederic Prieto, exalcalde de Cornellà de Llobregat, va intervenir parlant dels darrers anys del franquisme, les lluites obreres en diferents empreses de la ciutat així com la canalització del riu Llobregat. En la seva intervenció va explicar que “volem contribuir a canviar la societat i també les coses casolanes” i va afegir que “seran els ciutadans i ciutadanes que aniran definint el seu futur amb la seva aportació en aquesta experiència de democràcia radical”. Prieto també va fer referència a la pèrdua de drets dels treballadors en els darrers anys i va destacar “que aquest nou projecte polític és un intent de recuperar els drets dels treballadors a través de recuperar la referència història de lluita.”

A continuació, Vidal Aragonés va parlar de la crisi econòmica, política, social i democràtica que hi ha tant a Espanya com a Catalunya. Va acusar a CiU, PSOE i PP de ser els “responsables de la situació que viu actualment el país” i va demanar “un canvi del sistema, que està malalt tant en l’aspecte ecològic, econòmic, polític i democràtic. Calen solucions reals”. D’altra banda, Olga Hernández, en la seva intervenció, va fer esment dels deu punts de ruptura per “una candidatura unitària i municipalista. Hem de prendre les regnes del nostre present i construir el nostre futur”. Mentre, Montserrat Navarro va destacar que Guanyem Cornellà-Crida per Cornellà “té un important repte al davant per assolir un futur més just per Cornellà.”

El torn d’intervencions va finalitzar amb la participació d’Andrés Romero (Equo), que va explicar com es va crear Guanyem Cornellà-Crida per Cornellà i del seu mètode assembleari i participatiu, mentre que Maria José Ruiz (AE Cornellà) va presentar la proposta de grups de treball de la candidatura.

Finalment es va ratificar el projecte i es va votar a favor, amb una àmplia majoria, perquè Guanyem Cornellà-Crida per Cornellà es presenti a les pròximes eleccions municipals. La formació política iniciarà els treballs de grup en les seves diferents àrees el pròxim 9 de gener, i ha convocat una nova assemblea el pròxim 23 de gener al Centre Cultural Joan N. García Nieto. Cal destacar la presència a l’acte de representants d’ERC i d’ICV-EUiA a Cornellà.

Redacció / Foto: Guanyem Cornellà-Crida per Cornellà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix