Guanyem Cornellà-Crida Per Cornellà aixeca el teló

El nou partit polític local es presenta aquest pròxim divendres 12 de desembre, a partir de les 19 hores, al Patronat Cultural i Recreatiu.

A partir del pròxim 12 de desembre, la candidatura Guanyem Cornellà-Crida per Cornellà serà ja una realitat. Darrere queden moltes setmanes de reunions de les quatre associacions ciutadanes (AEC Cornellà, Equo, Podemos i Procés Constituent) que han unit les seves forces per presentar-se conjuntament a les pròximes eleccions municipals de 2015 amb un mateix nom. El Patronat Cultural i Recreatiu serà l’escenari de l’acte-assemblea d’aquesta nova força política que ha interromput amb molta força en el panorama polític cornellanenc.

“La nostra voluntat és no ser una coalició sinó una agrupació d’electors que formen una candidatura ciutadana. El nostre desig és que ens puguem veure desbordats pels i les ciutadanes de la nostra ciutat”, explica Quim Sopena, membre del Procés Constituent a Catalunya. D’altra banda, María José Ruiz, d'Alternativa Esquerres de Cornellà, explica que l’objectiu és “explicar d’on venim i que fem perquè la gent es pugui sumar al nostre projecte polític. Pensem que la nostra candidatura és amplia i participativa i com més gent se sumi millor”. Mentre, Diego Ríos, de Podemos, destaca que “els quatre ens hem posat d’acord amb una candidatura unitària on hi ha deu punts de ruptura consensuats entre tots. A partir d’aquí la tasca serà desenvolupar un programa. Volem anar pels barris i entitats per explicar el que volem fer”. I el representant d’Equo, Andrés Romero, reconeix que Cornellà és una plaça “difícil, encara que la situació general afavoreix que el descontentament de la població es posi de manifest. Som quatre grups capaços d’anar capa endavant, i és una fita que estem assolint i que els altres partits polítics locals ja ens estan mirant de reüll.”

Una proposta diferent

Romero explica que Guanyem Cornellà-Crida per Cornellà ”és una formació horitzontal i transversal no piramidal com la resta dels partits polítics. Aquí tothom pot decidir i pensem que la ciutat necessita un canvi. Volem ser una alternativa per a molta gent que ho està passant malament, que pateix pobresa energètica, que porta els seus fills al col·legi sense llibres, que no pot pagar el menjador escolar...”. I afegeix que “considerem que hi ha d’haver un replantejament de fer política i cal remunicipalitzar la gestió on les empreses que són públiques i que estan en mans privades tornin a ser gestionades pel consistori perquè siguin una alternativa de feina per a la gent. Hem de treure tota la brutícia que hi ha.”

Mentre, Ruiz té clar que “cal buscar solucions amb la gent, anar als barris on hi ha les persones més afectades d’aquesta crisi”. D’altra banda, Sopena considera que hi ha dos supòsits clars: “el primer que després de molts anys, l’Ajuntament s’ha fonamentat amb la cultura del totxo, i aquest model s’ha quedat desfasat. És per això que nosaltres som una candidatura de ruptura. I l’altra hi ha persones que arran del 15M volen fer política, i per això volen una candidatura ciutadana i participativa. Una candidatura que sigui votada per les persones.”

Actualment, Guanyem Cornellà-Crida per Cornellà compta amb més de 420 persones que han signat en suport del manifest que han elaborat les quatre associacions. Ríos té molt clar que “la nostra candidatura vol trencar el sistema actual i no és per anar contra l’alcalde Antonio Balmón. Volem recollir el malestar que hi ha per la situació social i penso que estem creant grans expectatives entre la ciutadania.”

Redacció / Foto: La Premsa del Baix

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
204

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix