El PSC Baix Llobregat, a favor de les persones amb discapacitat

Antoni Poveda, Primera Secretari del PSC a la comarca, critica les retalles de PP i CIU “amb el suport d’ERC” sobre els sectors que més ho necessiten.

Antoni Poveda, Primer Secretari del PSC del Baix Llobregat i Sònia Guerra, Secretària de Polítiques Socials i de Benestar del PSC del Baix han estat els encarregats de fer la lectura i explicació del manifest.

Segons el Primer Secretari del PSC del Baix Llobregat “els governs de PP a Madrid i CiU amb el recolzament d’ERC a Catalunya amb l’excusa de la crisis han retallat sobre els sectors que més ho necessiten, retallant en recursos econòmics, retallant a les entitats, als tallers ocupacionals i a l’educació especial”. A més, Poveda critica la manca de voluntat per part del govern “posa en perill les polítiques desenvolupades durant tots aquests anys en referència a l’ajuda a les persones amb discapacitat.”

En aquest sentit, Poveda ha valorat la tasca de sensibilització que entitats i tercer sector estan fent entorn a les persones que per la seva situació precisen polítiques que ajudin a que no quedin excloses de cap dret o oportunitat, i ha assegurat que des del PSC “som ferms en el compromís de garantir igualtat de drets i oportunitats per a tothom, impulsant la llei de dependència, l’accés al transport públic, garantit centres d’educació especial, fent ciutats més adaptades i per tant, més accessibles, des del Parlament, AMB, Diputació i sobre tot des dels nostres ajuntaments.”

Poveda ha reclamat també que els actuals governs deixin de ser insensibles a aquestes necessitats, doncs per causa de les retallades que estan promovent no només no avancem en aquestes polítiques sinó que estem retrocedint”. Per últim Poveda ha recordat que tot i que demà 3 de desembre és el Dia Internacional de la Discapacitat, “cada dia, els 365 de l’any, hauríem de recordar i reivindicar més recursos, que es desenvolupin les lleis com la de la dependència i que siguem més sensibles a garantir la igualtat d’oportunitats a les persones amb discapacitat.”

Mercat laboral

La Secretària de Polítiques Socials i Benestar, Sònia Guerra, ha centrat la seva intervenció en parlar de la dificultat de les persones amb discapacitat a accedir al mercat laboral. “La inserció laboral de les persones amb discapacitat hauria de ser el centre de l’agenda política. El 62% dels joves amb discapacitat estan a l’atur i el perfil és el d’una dona amb estudis tècnics que, al no poder trobar feina, ha de viure encara amb els seus familiars o tutors”. Guerra ha lamentat que els governs actuals “no apostin per la llei d’autonomia personal i retallin en polítiques d’ocupació per a aquest col·lectiu”, una manca de voluntat política que es demostra amb el fet que de les més de 4.600 persones amb discapacitat reconeguda que tenim a Catalunya, el 50% es troben en edat productiva, i sense poder accedir al mercat laboral. Per últim, Guerra ha reivindicat “la lluita per l’accessibilitat universal, amb més infoaccessibilitat, ciutats més preparades i més polítiques d’ocupació per a aconseguir una societat més justa i inclusiva”.

Tant Poveda com Guerra han estat acompanyats de l’alcaldessa de Sant Boi, Lluisa Moret; l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez i els candidats a les alcaldies de Molins de Rei, Xavi Paz; de El Prat, Juan Pedro Pérez; de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino i de Castelldefels, Maria Miranda; entre d’altres responsables de polítiques socials a les diferents agrupacions i ajuntaments de la comarca. Així com representats de les entitats socials Cordibaix, Adisga i Aprodico, que han volgut recolzar el contingut del manifest en la defensa de les persones amb discapacitat.

Redacció / Foto: PSC Baix Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
196

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix