Castelldefels acull la Trobada Municipalista 2014 d’ERC

Segons el seu president, Oriol Junqueras, “la prioritat del partit serà tornar amb força a les grans ciutats i a l’àrea metropolitana”.

Castelldefels va acollir aquest cap de setmana passat la Trobada Municipalista 2014 d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). El seu president, Oriol Junqueras, en el seu discurs de presentació, va manifestar que “ara és el moment de tornar amb força a les grans ciutats i a l'àrea metropolitana. Aquesta ha de ser i serà la prioritat del partit.”

Junqueras va demanar un “esforç” als representants del món municipal d'Esquerra Republicana assistents a l'acte per configurar unes llistes de cara a les eleccions municipals de l'any vinent “que s'assemblin a la societat que volen representar”. En aquest sentit, va assenyalar que és “imprescindible visualitzar gent nova, gent diferent, ser generosos i ambiciosos alhora”. A més va advertir que els representants electes del partit “estem i estarem més encara en el punt de mira”. Davant d'aquesta situació, Junqueras va reivindicar que “el nostre compromís amb la transparència i la rigorositat és total” i “la nostra exigència no és la legalitat, és l'exemplaritat”.

D’altra banda, a la segona jornada -diumenge- de l'escola municipalista d'Esquerra Republicana va tenir com a acte central una taula rodona sobre les aportacions ideològiques al projecte municipalista de l'esquerra nacional. La taula va ser moderada per la Secretaria General d'Esquerra Republicana, Marta Rovira i va comptar amb les aportacions de l'alcaldable d'Esquerra Republicana per Barcelona, Alfred Bosch; de Magda Casamitjana, de NECat; de Josep Duran, d'Avancem; de Jordi Martí, del Moviment Catalunya; i de Toni Comín, de Socialisme, Catalunya i Llibertat. Rovira, en la seva intervenció, va dir que “el que uneix la tradició republicana amb la socialista és el fet de situar el ciutadà al centre de tot” i va afegir que “sense la independència no és possible la socialdemocràcia en el nostre país. Cal sumar, des de l’esquerra, i el municipalisme per eixamplar l’independentisme”. A més, va manifestar que “cal fer ajuntaments amb pares de vidre, per ser totalment transparents en la nostra gestió.”

El debat va servir per destacar la importància dels pobles i ciutats com a base per a la construcció d'un nou país i per eixamplar la base del sobiranisme. La necessitat d'un sobiranisme expansiu i seductor que serveixi per sumar nous suports, que incorpori a tota aquella gent que no només basa el seu vot en el projecte independentista sinó que hi veu una oportunitat per fonamental per ajudar a les persones. Un projecte independentista que posa les persones en la primera fila de les preocupacions des dels pobles i ciutat del país.

Redacció / Foto: ERC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
194

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix