Junqueras: “l'agonia autonomista és indecent perquè afecta la gent que més necessitat passa”

El president d’ERC va participar en l’acte de presentació de Lluís Fabrés com a candidat a l’alcaldia de Sant Joan Despí que es va celebrar al Foment Cultural i Artístic.

El Foment Cultural i Artístic de Sant Joan Despí va acollir ahir dijous la presentació de Lluís Fabrés com a candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l’alcaldia del municipi baixllobregatí en les pròximes eleccions municipals que s’han de celebrar el 2015. Un acte que va comptar amb la presència del president dels republicans, Oriol Junqueras.

Lluís Fabrés va presentar el seu projecte per Sant Joan Despí. El gairebé miler de persones que van assistir a l'acte també van escoltar les paraules d'Oriol Junqueras sobre la situació actual de la política catalana i del pròxim procés participatiu del 9 de novembre.

El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, va manifestar durant l’acte que s’havia acabat “el temps de perdre el temps. No volem més dilacions. És temps de poques paraules i de molta feina. Ara és temps de present i de futur. Tenim l'oportunitat i la necessitat de demostrar-nos a nosaltres i a qui pugui tenir algun dubte que som molts'. Sobre el procés participatiu del pròxim 9 de novembre, Junqueras va afirmar que “aquest no serà l'últim esforç, però farem el possible perquè sigui el penúltim, i ens hi lliurarem en cos i ànima com hem fet sempre. I immediatament després del 9N, què? Molt senzill: la independència”.

El president d'Esquerra Republicana també va assegurar que si algú “vol trobar-se, col·laborar i compartir alguna cosa amb ERC és molt senzill: independència. No arribarem a cap acord amb ningú si no és per fer la independència. Volem full de ruta concret, un pla concret i un calendari concret. Que ningú ens digui que abans hem de negociar amb l'Estat, que ningú ens digui que vol arribar a la independència amb una reforma de la Constitució perquè ofendrà greument la nostra intel·ligència i la nostra dignitat. La independència no es pot negociar amb aquells que no et consideren un igual, s'ha d'exercir'. Junqueras va cloure el seu discurs advertint queallargar “l'agonia autonomista és indecent perquè afecta la gent que més necessitat passa en aquests moments. La independència per a nosaltres és un dret i una necessitat. Per tant és un deure.”

Redacció / Foto: ERC Sant Joan Despí

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix