CiU, ERC i ICV-EUiA critiquen el vot contrari del PSC a la seva moció del 9-N

El PSC Esplugues lamenta la falta de suport dels altres grups polítics municipals a la seva proposta sobre la consulta.

Els portaveus dels grups municipals de CiU, ERC, ICV-EUiA i el regidor no adscrit van convocar ahir una roda de premsa davant del Centre Cultural Robert Brillas on van lamentar el vot contrari del grup municipal del PSC i del PPC a la moció de suport del món local a la convocatòria de consulta sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre de 2014.

En canvi, el PSC va aprovar, amb l’únic suport dels seus regidors, una altra moció pròpia però que els regidors convocants van qualificar “d’insuficient i diluïda”. Els regidors convocants van explicar també com fins al darrer moment es va mantenir oberta la possibilitat de consensuar una moció amb el PSC “però l’inexplicable veto a qualsevol referència al 9 de Novembre per part de l’alcaldessa socialista d’Esplugues ho va impedir. Aquest veto és encara més inexplicable quan resulta que el president del PSC i alcalde de Lleida, Àngel Ros, sí va aprovar dos dies després una moció consensuada amb menció explicita a la consulta del 9-N. En canvi, l’alcaldessa Pilar Díaz, com a portaveu del grup Socialista a la Diputació de Barcelona, ja havia expressat la seva posició en una altra votació en contra d’aquesta iniciativa.”

En resposta, el PSC d’Esplugues ha enviat un comunicat on vol deixar palès que està a favor de la realització d’una consulta als catalans i catalanes per decidir el seu futur, sempre que aquesta es faci de forma dialogada, negociada i pactada amb l’Estat. En aquest sentit, el PSC lamenta que la resta de grups favorables a la consulta no donés suport al mateix text consensuat que es va aprovar a l’Hospitalet per part de PSC, CiU i ICV-EUiA, donant "suport a una convocatòria, respectant l'ordenament jurídic, per decidir lliurement el futur de Catalunya amb el fi d'exercir la participació democràtica". Aquest mateix text va ser ofert per al PSC a la resta de grups, que ho van rebutjar.

Per al PSC, explica en el comunicat, els grups d’ICV i CiU d’Esplugues no han tingut “la visió d’unitat que sí han demostrat tenir els seus companys de l’Hospitalet per arribar a un acord consensuat sobre un tema tan transcendent i tan complex com el de fer una consulta sobre el futur de Catalunya. I veu darrera d’aquesta postura un interès per situar el PSC fora dels partits que estan a favor de la consulta, cosa que és absolutament falsa.”

Redacció / Foto: CiU Esplugues

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix