Nou enfrontament entre el Govern i l’oposició a Castelldefels

Els vots en contra de PSC-ICV-EUiA, CiU i dels dos regidors no adscrits va impedir que s’aprovés en el Ple Extraordinari el nou concurs de neteja de Castelldefels, i ara el Govern estudiarà si corresponen accions legals contra els regidors que han votat en contra.

L’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, ha anunciat després del Ple Extraordinari celebrat ahir per adjudicar el nou servei de neteja i recollida d’escombraries que iniciarà una investigació per tal de valorar si correspon emprendre accions legals contra els regidors dels partits de l’oposició de l’Ajuntament de Castelldefels (PSC, ICV-EUIA, CiU) que han votat en contra dels criteris dels serveis tècnics i jurídics referents a la nova adjudicació de neteja i recollida d’escombraries.

Possible demanda

L’alcalde ha advertit que l’Ajuntament podria ser demandat per l’empresa que ha guanyat el concurs públic per lucre cessant, amb un import corresponent al 2% del benefici industrial del contracte total que ascendia a 61,5 milions d’euros. A més, no posar en marxa aquesta nova contracta significa no poder estalviar mig milió d’euros en total que s’aconseguia durant els deu anys de servei que s’adjudicaven. Segons el Govern municipal, l’oposició condemna als veïns de Castelldefels a pagar més pel servei de neteja i recollida d’escombreries, ja que el sobrecost de no adjudicar el nou contracte és de mig milió d’euros.

Manuel Reyes considera que les al·legacions presentades pel PSC, que havien estat desestimades pels tècnics, no són motiu suficient per oposar-se a l’adjudicació: “Votar en contra és un acte d’irresponsabilitat perquè estan negant als ciutadans de Castelldefels tenir una ciutat més neta amb un sistema nou molt més avançat, eficient i menys contaminant, que ja s’utilitza en moltes ciutats. Un sistema que, a més de renovar tots els contenidors i camions, és més econòmic i suposaria un important estalvi per als ciutadans, a més d’una quantitat considerable de millores que l’empresa ha ofert com són les hores extres en neteja de pintades i d’espais públics, els contenidors extra de recollida selectiva, o les unitats de mini deixalleria”. Reyes ha criticat també que PSC, ICV i CIU “neguin a Castelldefels un servei que implementen en altres ciutats”. A més, l’alcalde ha acusat al PSC d’enganyar als ciutadans atemorint-los amb falsos rumors de possibles acomiadaments, “quan saben perfectament que, per llei, la nova empresa està obligada de subrogar el personal” i ha titllat el vot de CiU de “incoherent”, recordant que la redacció i l’aprovació dels plecs del concurs van ser treballats conjuntament amb els regidors i assessors de CiU.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
195

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix