ICV-EUiA de Sant Feliu durà al Ple de juny el Referèndum sobre la República

El grup municipal ecosocialista presentarà una moció per demanar una reforma constitucional i la convocatòria d’un Referèndum sobre el model d'Estat.

ICV-EUiA-ISF durà al pròxim Ple municipal de juny el dret a decidir sobre la forma d'Estat, igual que va fer al ple de gener sobre el dret a decidir del poble català, "perquè no acceptem un relleu automàtic del cap de l'Estat mitjançant una Llei orgànica, sense obrir l'oportunitat democràtica de consultar la ciutadania i, debatre i decidir sobre el model d'Estat", ha expressat Lídia Muñoz, portaveu del Grup Municipal i presidenta d'ICV Sant Feliu. La coalició vol anar més enllà de la successió i començar a treballar amb entitats i organitzacions socials per sumar forces que contrarestin la majoria absoluta del PP i altres forces que sumaran per aprovar la llei orgànica que cal per regular la successió ràpidament, evitant qualsevol debat entre monarquia o república.

Segons el comunicat d’ICV-EUiA, el model que ha regnat a l'Estat espanyol els darrers 40 anys s'ha demostrat esgotat i accentuat pel fet que moltes generacions no l'han pogut escollir. "Demanda la reforma constitucional i la convocatòria d'un referèndum on sigui la ciutadania qui decideixi lliurement amb els seus vots tot allò que afecta les seves vides i on puguin acordar quin sistema polític, quin model econòmic, i quin model de societat desitgen", ha manifestat Manuel Leiva, coordinador d'EUiA Sant Feliu.

Per tot això es presentarà aquesta moció perquè "la nostra coalició, que sempre ha combinat el suport a les mobilitzacions a peu de carrer amb el treball des de les institucions, reclama la necessitat d'un referèndum que manifesti la voluntat real de la gent", afirma Jordi San José, l'alcalde.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
200

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix