Alcaldesses del Baix Llobregat presenten el IV Congrés de Dones de la comarca

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, ha fet un reconeixement al paper de la dona i dels moviments socials de la comarca.

El Consell Comarca del Baix Llobregat ha estat avui el marc de la presentació del quart Congrés de Dones de la Comarca. Les alcaldesses Mercè Esteve (Begues), Maria Soler (Abrera), Rosa Boladeras (Corbera), Pilar Díaz (Esplugues), Lluïsa Moret (Sant Boi), Raquel Sánchez (Gavà) i  Eva Martínez (Vallirana) han reivindicat la necessitat de realitzar aquesta nova edició del congrés davant les conseqüències socials i econòmiques de la crisi, la manca de lideratge de les institucions i perquè malgrat tots els esforços fets fins ara, cal seguir fent accions en favor de la plena igualtat.

Maria Soler, alcaldessa d’Abrera i consellera de les Dones, ha donat formalment el tret de sortida del quart Congrés, que es desenvoluparà sota el lema “100% Ciutadania. Les dones com agents de canvi social i econòmic” a Gavà. Soler ha destacat la importància de la implicació de les dones de la comarca més enllà del Congrés previst pels dies 14 i 15 de novembre, animant a la participació en les activitats precongresuals, que es realitzaran en diversos municipis, subseus del Congrés: Cornellà, Castelldefels, Corbera de Llobregat, Esplugues, El Prat, Sant Boi, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Begues, que acollirà un debat sobre els consells de dones sabies dijous 12 de juny.

En l’acte de presentació, les alcaldesses participants han volgut posar de relleu les circumstàncies que porten a la celebració d’un nou congrés, com per exemple, les enormes diferències que en el terreny laboral i econòmic persisteixen entre homes i dones. Mercè Esteve, alcaldessa de Begues, ha recordat que la taxa d’atur a la comarca entre les dones és del 17,7% mentre que entre els homes és del 14,9%, a més que ha subratllat que el treball de les dones continua essent avui “infravalorat, amb menys possibilitats de promoció i amb precarietat”. Per Esteve, la situació actual “perpetua la desigualtat.”

Rosa Boladeras, alcaldessa de Corbera, ha volgut també posar de manifest com la crisi ha tornat a eixamplar les diferències salarials: les dones, en general, perceben un salari un 34,7% inferior al dels homes. Les dones que exerceixen un càrrec directiu o gerencial tenen un salari un 27% inferior al que reben els homes. A més, però, segons les dades comentades per l’alcaldessa, al davant del 90% de les famílies monoparentals de la comarca hi ha una dona “amb la qual cosa la pobresa s’està feminitzant”, ha destacat.

Per la seva banda, Eva Martínez, alcaldessa de Vallirana, s’ha preguntat perquè les dones continuen tenint una representació molt inferior a la dels homes en la participació i lideratge de grans esdeveniments, i va posar l’exemple que en la darrera edició del Mobile World Congress, únicament el 9% dels participants eren dones. Mentre, Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà, ha subratllat una altra dada que amplia les diferències entre gèneres en el cas de l’emprenedoria, i és que només l’11% de les dones ocupades són emprenedores.

Finalment, Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi de Llobregat ha fet un reconeixement al paper de la dona i dels moviments socials de la comarca: “gràcies a les reivindicacions de les dones, a la comarca es van obrir els primers centres de planificació familiar”. Ha remarcat també que actualment, la major part dels moviments socials estan liderats per dones, no obstant això, estan absents del lideratge econòmic i empresarial. Moret ha convidat a fer-se la pregunta sobre el perquè d’aquesta situació en el debat que hi haurà durant el Congrés.

Redacció / Foto: Consell Comarcal del Baix Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix