ICV-EUiA parla dels joves a Cornellà de Llobregat

La candidata les europees, Delfina Rossi, i el coordinador d'ICV, Arnau Funes, plantegen que la formació ecosocialista és una alternativa a les polítiques que es fan des d’Europa.

La candidata d’ICV-EUiA al Parlament europeu, Delfina Rossi, ha realitzat aquesta tarda un acte a l’Estació de Renfe de Cornellà de Llobregat. Rossi va estar acompanyada pels coordinadors d’ICV del Baix Llobregat, el cornellanenc Arnau Funes i la castelldefelenca Candela López, així com per la direcció d’ICV Cornellà.

Arnau Funes va destacar en la seva intervenció que “som una comarca on molta gent jove que ha hagut de marxar fora no només a altres llocs de Catalunya sinó també a la resta d’Europa com a conseqüència d’un elevat índex d’atur. A més som una comarca amb una important tassa de fracàs escolar, però també amb molts joves universitaris que han tingut oportunitat de formar-se i de tenir un bon currículum formatiu però que no troben sortides laborals. Des d’ICV-EUiA estem denunciant aquesta situació, ja que actualment als nostres joves no els podem oferir un futur que no sigui treballa a l’oulet de Viladecans o de l’Splau o a Europa a servir cafès. Són milers de joves que estan patint la crisi i que cal posar remei. Que aquesta gent jove sigui conscient que el pròxim 25 de maig es juga molt i han d’anar a votar.”

El coordinador d’ICV a Cornellà i diputat a la Diputació de Barcelona també va recordar que “avui fa tres anys que es van realitzar les eleccions municipals. I cal recordar que fa tres anys hi havia 15M, amb gent jove a les places mobilitzant-se, i amb reivindicacions socials com mai. El que ens vam trobar dies després del 15M és que la dreta va entrar als ajuntaments perquè molta gent es va abstenir, entre els quals molta gent jove. Al Baix Llobregat ens vam trobar que el PP va entrar a Castelldefels i que Convergència va recuperar alcaldies que no havia tingut o, fins i tot, que gràcies a uns acords avui a la comarca hi ha més alcaldes de dretes. Això va passar perquè la gent jove d’esquerres no va anar a votar i per això demanem que el pròxim 25 de maig la gent jove es mobilitzi, perquè en cas contrari la dreta tornarà a guanyar.”

D’altra banda, la candidata Delfina Rossi, ha dit que “estem fent una campanya explicant a la gent jove que hi ha alternativa i el pròxim 25 de maig podem canviar les coses, perquè després en les eleccions municipals, a les catalanes i a les espanyoles també puguin canviar les coses”. En la seva intervenció també ha assegurat que “el pròxim 25 de maig per a nosaltres ha de ser un vot jove que digui sí a un altre futur, però també per un altre present. Veiem que l’única alternativa que ens han deixat les retallades de Rajoy o de Mas són la precarietat, l’atur o l’exili econòmic forçós perquè no hi ha una altra alternativa a casa nostra. Creiem que podem fer una altra cosa al Parlament europeu i ho sabem, perquè apostar per un projecte d’industrialització del sur d’Europa amb llocs de treball dignes i de qualitat pot crear una ocupació decent” i hi ha afegit que “la Unió Europea també pot apostar per la recerca i el desenvolupament en les nostres universitats i per garantir els nostres drets. Volem plantar cara a aquesta Europa neoliberal i que sigui una Europa de les persones per poder moure’s, per trobar feina i a viure a altres llocs i que no sigui un exili, sinó que vagi acompanyat. La nostra candidatura és un vot rebel un vot també feminista perquè les dones puguin fer política no com va dir el senyor Cañete i un vot que planti cara a la troika que només fan que privatitzar-nos els drets i lliberalitzar els mercats d’una manera contraria a l’interès general. Un vot que sigui realment de l’alternativa, de l’esperança i del canvi de la Unió Europea.”

Redacció / Foto: La Premsa del Baix

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
198

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix