Tremosa i Gambús presenten el seu programa electoral al Baix

Ho van fer a Molins de Rei on el dret a decidir, l’impuls de la construcció europea i la defensa del català, punts clau del programa de CiU per a les europees.

El candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, va escollir Molins de Rei per a fer el darrer acte de precampanya al Baix Llobregat. I al municipi baixllobregatí va avançar que el dret a decidir ocupa una part important del programa: “Tenim un mandat important del poble de Catalunya per a la consulta. Treballarem per internacionalitzar el procés català i demanarem respecte i reconeixement del resultat a les institucions europees. Tremosa també va assegurar que la federació “impulsarà, sempre que sigui possible, la unitat d’acció dels eurodiputats”i va apuntar que això ja ha estat així fins ara: “En temes de país hem anat junts”.

Pel que fa a la construcció europea, Tremosa va defensar la necessitat que la Unió Europea “tingui veu única en els fòrums internacionals” i va assegurar que CiU treballarà per a què “el Parlament guanyi  competències i els diputats tinguin iniciativa legislativa”. El programa també recull l’aposta de CiU per a què Europa recapti algun gran impost, perquè ara “té despeses sense recursos propis, depèn de les transferències dels estats membres”. La federació també defensarà a les institucions europees que “les regions amb parlaments amb competències fiscals i legislatives, com Catalunya, tinguin un tractament diferenciat i més importants del que tenen ara. Pel que fa a la prosperitat, Tremosa va afirmar: “Ja hem treballat en la supervisió financera, seguirem batallant per un millor control del sistema financer i vigilarem de quina manera l’Estat espanyol aplica el reglament de morositat que s’ha fet per a Espanya”. Finalment, va apuntar que CiU “vetllarà per a què l’Estat espanyol aporti la seva part per cofinançar el corredor del mediterrani.”

D’altra banda, el número dos de la candidatura de la federació, Francesc Gambús, va manifestar que “promourem el marc legal necessari pel control financer i proposarem el manteniment d’una avaluació dels mercats financers”. Gambús va subratllar que el programa evidencia que CiU està compromesa amb l’estat del benestar” i va afegir que “no hi ha benestar sense llibertat i que no hi ha llibertat sense benestar”. Entre els punts que va destacar Gambús, també hi ha la defensa del català: “Vetllarem per l’ús del català en l’àmbit tecnològic i defensarem el reconeixement de la unitat de la llengua catalana.”

Redacció / Foto: CiU

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix