El PPC inicia la campanya electoral de les europees a Castelldefels

Cornellà de Llobregat va acollir ahir al vespre un miting de precampanya de la formació política.

Castelldefels ha estat escollida per al Partit Popular de Catalunya (PPC) per l’inici de campanya de les eleccions europees. L’acte se celebrarà avui al Centre Cívil Frederic Mompou (Plaça Joan XXIII), a partir de les 23 hores. Intervindran la presidenta del Partit Popular Català, Alícia Sánchez-Camacho, i el candidat del PPC per les eleccions europees, Santiago Fisa, així com l’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes.

Mato, a Cornellà

El Partit Popular de Catalunya va escollir el Baix Llobregat per a celebrar el darrer acte de precampanya electoral. En aquest cas va ser el Centre Cívic de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat on van participar el candidat del PPC per a les eleccions europees, Santiago Fisas, la presidenta del PPC, Alicia Sánchez Camacho i la ministra de Sanitat, Ana Mato.

Fisas, va dir ahir que “amb el Partit Popular, Espanya ha passat de liderar la pujada de l'atur en la Unió Europea a encapçalar la creació de llocs de treball”. Segons Santi Fisas, “aquestes xifres són fets que corroboren que anem pel bon camí, que les reformes empreses pel Govern estan començant a donar els seus fruits”. Així mateix, el candidat del PPC va afegir que “el canvi de tendència econòmica no hagués estat possible sense l'esforç i sacrifici de tots els espanyols. Sé que algunes mesures que hem pres han estat difícils, algunes fins i tot incompreses, però us puc assegurar que eren totalment necessàries i als resultats em remeto”. En aquest context, va criticar que “els mateixos que van negar la crisi, ara tenen la cara dura de negar la recuperació econòmica. I ara es presenten a aquestes eleccions dient que ells són el gir social”. Per a Fisas, “no hi ha millor gir social que la creació d'ocupació i est ha estat, i és, el primer objectius de Mariano Rajoy i del Partit Popular”. D'altra banda, el candidat del PPC va assenyalar que “mentre nosaltres estem obstinats a treure a Espanya de la crisi, Artur Mes –amb els seus socis d'ERC i l’ANC- s'obstinen a treure a Catalunya d'Espanya i, per tant, d'Europa”. Segons Santi Fisas, “els separatistes, que s'omplen la boca parlant d'Europa, en realitat són antieuropeistes”. També va criticar que “els separatistes basin les seves propostes en mentides” i va posar com a exemple el Corredor Mediterrani. “Ho venen com un èxit de CiU, quan ha estat el Govern del Partit Popular el que ha proposat a la Comissió Europea la seva construcció i ha aconseguit finançament a través del pla Connectar Europa”, va afegir. Així mateix, es va manifestar en contra que CiU hagi afirmat que la reforma de la Política Agrària Comuna només beneficia a Andalusia: “Que l'hi preguntin als 60.000 agricultors catalans que reben ajudes si estan d'acord o no amb això.”

D’altra banda, la presidenta del Partit Popular Català, Alicia Sánchez-Camacho, va assegurar que "l'únic partit que assegura la unitat i la recuperació és el Partit Popular" i va afirmar que "no poden tornar a governar Espanya aquells que amb la seva mala gestió van causar un problema per mantenir l'estat del benestar que a tots ens ha costat tant". Així mateix, va afegir que "tampoc podem oblidar l'amenaça que suposa la inestabilitat política, social, econòmica i jurídica dels disbarats separatistes d'Artur Mas". Respecte a l'herència del PSOE, Sánchez-Camacho va recordar que "amb la gestió socialista, Espanya va passar d'una taxa d'atur del 8% al 25% en 6 anys". Per això, va explicar que "el Govern del PP ha hagut d'assumir un pla de reformes ampli i valenta perquè el país estava a la vora de la intervenció". En aquest sentit, la presidenta del PPC va indicar que "ara hem conegut dades macroeconòmiques positives, però era necessari conèixer informacions de les quals arribes a les famílies i fan recuperar la confiança. Ahir vam conèixer les dades del mes d'abril: 111.000 aturats menys, el descens més gran des de 1996”. Segons Sánchez-Camacho, “Rubalcaba i Valencià menyspreen aquestes dades però cal recordar que el PSOE va convertir a Espanya en un problema per a Europa perquè els socialistes eren un problema per a Espanya”. “Mentre, el Consell Europeu, l'OCDE, la premsa internacional aplaudeixen les reformes de Mariano Rajoy i veuen ara Espanya amb optimisme. Tothom ho veu menys els socialistes i els independentistes”, va afegir. Camacho va manifestar també que “els socialistes eren un problema i segueixen sent-ho perquè amb les seves polítiques posen en risc l'estat del benestar”. En aquesta línia, va afirmar que ha estat gràcies a l'esforç i gran labor de la ministra de Sanitat, Ana Mato, que “s'ha aconseguit consolidar un sistema sanitari sostenible i viable, i així garantir una assistència pública, gratuïta, universal i de qualitat per a tots els espanyols. El PSOE no defensa la sanitat pública, sinó que la va deixar en perill amb un forat de 16.000 milions, augmentant el deute sanitari en un 173%”.

“El pròxim 25 de maig tenim una cita transcendental amb el futur. Ens juguem, ni més ni menys que seguir veient la llum en el camí de les oportunitats per a tots els espanyols”. Així ho va assegurar la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, durant la seva intervenció en el míting a Cornellà de Llobregat. La ministra va recordar que fa dos anys els ciutadans van confiar en el Partit Popular per treure a Espanya de la crisi, i no es van equivocar. Perquè en aquest temps, “hem deixat d'estar a la cua d'Europa per convertir-nos en el far de les reformes europees”. La ministra es va dirigir a la presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez Camacho, la labor del qual va elogiar, i al candidat Santiago Fisas, així com a la directora de campanya, Dolors Montserrat. A tots ells els va demanar “treballar per una Espanya pròspera i fort a Europa”, que és “la millor contribució que podeu fer per al benestar dels catalans i de tots els espanyols”.  També va fer balanç de l'aconseguit en els dos últims anys. I ha assegurat que “aquest any 2014 va a suposar un abans i un després”, doncs serà “l'any del creixement econòmic i de la creació d'ocupació neta”. 2015 serà “l'any en el qual es consolidi la recuperació”. La ministra va recordar dades com el que per primera vegada, en 70 mesos, hi ha més afiliats a la Seguretat Social que fa un any. La prima de risc ha passat dels 638 punts als 150, amb el consegüent estalvi de 8.800 milions d'euros. I Espanya ha passat d'un creixement negatiu de -1,7% a una previsió de creixement positiu d'1,2% en 2014. “I tot això s'ha aconseguit garantint les prestacions per desocupació, l'educació pública, la sanitat pública i les pensions”, va afirmar. “El nostre model és el model social europeu, el de la creació d'ocupació com a garantia de les polítiques socials. El model que ens juguem el 25 de maig”, va subratllar. Per això, “no podem deixar el nostre vot a casa”, perquè està en joc “afermar la recuperació” i que Espanya sigui “escoltada i respectada a Europa”. En definitiva, com diu lema de la campanya, “la qual cosa està en joc és el futur, i no hi ha ningú millor que el Partit Popular, amb el seu president, Mariano Rajoy, i amb Miguel Arias Cañete per garantir-ho”.

D’altra banda, va recordar algunes de les principals reformes escomeses pel Govern en aquesta Legislatura. En primer lloc, la reforma educativa, “que busca la igualtat d'oportunitats dels nostres joves amb la resta de joves europeus”, a més de reduir una taxa d'abandó escolar que se situa prop del 24%. Així mateix, va recordar la reforma de la Sanitat, gràcies a la qual “avança cap a la seva sostenibilitat sense que en cap moment hagi deixat de ser gratuïta, pública i universal”. Una reforma, va dir, que amb la cartera comuna de serveis i la targeta única garanteix que els espanyols tinguin les mateixes prestacions en tota Espanya. “Els únics que van proposar pagar per anar al metge van ser els socialistes”, va assenyalar la ministra. Amb la reforma sanitària, en canvi, “per primera vegada, i li agradi o no al Partit Socialista, els espanyols que estan en l'atur sense prestació per desocupació i les seves famílies, gairebé un milió de persones, no paguen ni un sol euro en farmacia.” En relació a les pensions, la ministra va assenyalar que el Govern anterior les va congelar, mentre “nosaltres garantim el seu creixement tots els anys”. Perquè “les persones majors mereixen el nostre compromís i respecte”. Mato també es va referir a la reforma laboral, “que està permetent guanyar la batalla a la desocupació”. I va recordar les dades de l'atur en el mes d'abril, que indiquen el descens més gran de tota la sèrie històrica, i va subratllar que “Aquest any es va a crear ocupació estable i el proper any, més”. Va esmentar la reforma de les administracions públiques “per millorar la seva eficàcia i transparència” i la Llei d'Estabilitat Pressupostària, “que consisteix en alguna cosa tan simple i complicat com el que fan les famílies: no gastar més del que s'ingressa.” “Ara toca la reforma fiscal”, va assegurar. Una reforma per a les Pimes i per a les famílies, “especialment les que tenen fills”. No va volgur deixar passar l'ocasió per “enviar a les famílies espanyoles la meva més sincer agraïment en nom del Govern i un missatge de confiança en el futur.” Mato, a més, va destacar que l'objectiu del Partit Popular “sempre ha estat fer una Espanya i una Europa d'oportunitats per a tots, en la qual les dones no siguem discriminades per cap causa. Aquest és un objectiu irrenunciable”.

La ministra es va referir també a la importància de Catalunya dins d'Espanya. “Units som més forts”, va dir, i “enfront de la Catalunya tancada en si mateixa i aïllada d'Europa que alguns proposen, hi ha una Catalunya molt més pròspera i oberta. La que volem la majoria dels ciutadans i per la qual anem a treballar”. Per concloure la seva intervenció, la ministra va recalcar la importància del vot en les eleccions europees, ja que “cada vegada ens juguem més”. “Hem d'apropar Europa a Espanya. Mobilitzar als espanyols. Als nostres familiars, amics i veïns. Perquè les eleccions europees no poden ser un vot de càstig al nostre futur. És el nostre futur el que està en joc”, va afirmar. Per això, va recordar “que les mateixes raons per les quals ens van votar en 2011 són per les quals ara els demanem de nou la seva confiança. Tenim encara una gran tasca per davant. El Partit Popular té la força i les idees necessàries per dur-la a terme, perquè tenim la convicció que Espanya i els espanyols mereixen tots els nostres esforços.”

Redacció / Foto: PPC

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
208

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix