L’oposició vol que l'Ajuntament de Castelldefels expulsi de l’equip de govern el trànsfuga Santiago Barona

ICV-EUiA, PSC, CDC i ERC presentaran avui en el Ple un "Manifest per la Dignitat Política" on consideren que és "un frau electoral"; mentre que l'alcalde Manuel Reyes diu que és un intent per “ocultar els conflictes, lluites e indefinicions de les formacions que el promouen”.


L’Ajuntament de Castelldefels aprovarà en el Ple municipal, que se celebrarà avui, un Manifest per la Dignitat Política subscrit per ICV-EUiA, PSC, CDC i ERC per l’actitud del Govern del PP al consistori municipal de mantenir el trànsfuga Santiago Barona com a membre de la Junta de Govern Local. De fet, després de la signatura del manifest el passat 19 de març, l’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, el va destituir com a segon tinent d’alcalde i com a membre de la Junta de Govern Local. Barona però manté les seves responsabilitats de Regidor d'Educació, Igualtat, Promoció Econòmica i Foment de l'Ocupació i Polítiques d'Estalvi i Sostenibilitat. El manifest demana expulsar els trànsfugues de l'equip de govern per "tractar-se d’un frau electoral en l'actual sistema polític."

El text, en la seva part inicial, exposa el trencament del pacte de Govern entre CDC i el PP a l’ajuntament i la decisió de Santiago Barona, de CDC, de quedar-se a dins del Govern municipal com a trànsfuga, sense escoltar el mandat de la seva assemblea. L’exposició de motius critica la decisió inicial de l’alcalde de premiar l’actitud de Barona amb la segona tinença d’alcaldia i els dinou canvis de cartipàs que ha tingut el consistori de Castelldefels en els quasi tres anys de mandat que ja s’han complert, fent palesa la falta de governabilitat del PP a l’ajuntament. Per aquest motiu, per la “manca de lideratge” de l’alcalde Reyes que ha hagut de prorrogar el pressupost pel 2014 i davant la seva incapacitat per solucionar els problemes de la ciutat, mantenint-se al poder a qualsevol preu, ICV-EUiA ha impulsat aquest manifest que demana comprometre’s en cinc qüestions.

El primer lloc “no permetre la presència de trànsfugues a l'equip de govern”, ja que és “un frau electoral en l'actual sistema polític” i “només persegueix un benefici personal allunyat de la política”. En segon lloc, “denunciar la utilització de la mentida com a eina de manipulació de la realitat que només contribueix a allunyar la ciutadania de la política”. En tercer lloc signar un compromís per la “transparència i la pluralitat en els mitjans de comunicació públics municipals”. En quart lloc es demana l’aprovació d’un “nou Pla d'Actuació Municipal (PAM) que tingui el suport de la majoria del ple” amb la finalitat que Castelldefels pugui comptar amb un projecte de ciutat que doni respostes a les necessitats de la ciutadania. I el darrer que “es portin a terme els programes electorals votats, a donar i exigir explicacions oportunes si hi ha una impossibilitat raonada per no desenvolupar els compromisos adquirits a les campanyes electorals.”

El manifest, motivat per accions dutes a terme pel consistori governat pel PP i encapçalat pel seu alcalde, Manuel Reyes, va ser signat el passat 19 de març pels grups de l’oposició a l’ajuntament, sumant-s’hi entitats i moviments de la ciutat i obert a la ciutadania que vulgui donar-li suport, essent discutit i votat, en format de moció, en el ple d’avui.

La resposta de l’alcalde
En declaracions a La Premsa del Baix, l’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, ha manifestat que aquest manifest a favor de la dignitat política a Castelldefels, no és més que un intent per ocultar els conflictes, lluites e indefinicions de les formacions que el promouen i que busquen crear confusió i posar en dubte la legitimitat política de l’actual equip de govern per tal d’instrumentalitzar tot el procés per desgastar al Partit Popular.”

Reyes també considera que “tant PSC com ICV-EUiA, han aprofitat els desgavells i continus canvis de criteris de CiU per desgastar l’equip de govern danyant la imatge del Partit Popular i l’AVVIC demostrant la falta de credibilitat política de què disposen per intentar arribar al govern sense haver estat escollits per la ciutadania al no ser la llista més votada del municipi” i afegeix que “Castelldefels compta amb l’alcalde que els veïns i veïnes del municipi van votar al maig del 2011, en ser la del Partit Popular la més votada en aquells comicis. El govern municipal és sòlid i té un projecte de ciutat plenament definit i sobre el quan s’estan desenvolupant tots els projectes establerts en el PAM dels quals es rendiran comptes una vegada acabada la legislatura. Un projecte ambiciós que ha impulsat importants reformes i millores que la ciutadania demanava  pel progrés de la ciutat.”

Finalitza dient que “actualment, el govern de la ciutat està en minoria com d’altres ciutats com Barcelona o tres de les quatre capitals de província de Catalunya. Sobre les quals ningú posa en dubte la seva solidesa i capacitat per governar tenint governs de CiU i del PSC, precisament les forces que ara estan a l’oposició a Castelldefels. Una oposició que només està centrada a escollir els seus candidats per les pròximes eleccions i recuperar el govern. PSC e ICV-EUiA només es dediquen a donar titulars als diaris, convertint els plens municipals en circs mediàtics presentant mocions per debatre qüestions de les quals no tenim competències i que ja tres cambres, en lloc de presentar propostes concretes pels ciutadans de Castelldefels.”

Redacció / Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
200

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix