Ciutadans es prepara per desembarcar en el Baix Llobregat

Els militants a la comarca s'han multiplicat per cinc en els últims dos anys.
El moment que viu Ciutadans (C’s) a la comarca del Baix Llobregat és d'una enorme expansió al llarg ambdues ribes del riu Llobregat, des del delta fins al límit amb Montserrat. Tres han estat les últimes localitats a formalitzar el seu grup local de treball registrant-se com a partit polític al seu ajuntament. Abrera, Cervelló i Vallirana. Aquests tres municipis s'uneixen a Esparreguera, que ja va formalitzar el seu grup local al final de 2013. Durant el 2014 és molt probable que es constitueixin també els grups de treball a Martorell i Molins de Rei i algun municipi més que està a l'espera de poder constituir-se com a tal.

Des de les eleccions municipals del 2011, i després de no aconseguir els resultats esperats, l'Agrupació va patir una reestructuració des de la seva junta directiva fins a la renovació de militància que, gràcies als bons resultats de les eleccions autonòmiques, ha portat a multiplicar la xifra de militants per cinc. A més, sis militants del Baix Llobregat han estat inclosos en aquest període com a consellers generals del partit. Gairebé tots els equips locals han vist renovades les seves estructures i es manté com a regidor a Gavà , Miguel Ángel Ibáñez que a més forma part de l'executiva de C's.

L’estructura
La Junta de C's Baix Llobregat ha estat renovada i ampliada des de les passades eleccions municipals. La formen Francesca Benito, com a coordinadora; José Luis Cerro, com a responsable de Comunicació i Premsa; Elisabeth València, com a secretària i tresorera; Norman Muñoz com a secretari d'organització i Charles Abblet, com a responsable electora i logística. S'ha creat una estructura de treball “que està donant molt bons fruits en els respectius municipis, amb un fantàstic acolliment per part de la ciutadania en tots els nostres actes i carpes informatives”, segons explica José Luis Cerro.

Actualment són catorze els municipis de la comarca que compten amb grup local de treball (quatre més que en 2011) i, segons Cerro, “esperem concretar algun més per presentar candidatura en les pròximes eleccions municipals del 2015”. Aquests són Castelldefels, Gavà, Viladecans, Sant*Boi, El Prat, Cornellà, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Esplugues, Cervelló, Vallirana, Esparreguera, Sant Feliu i Abrera. Tots aquests grups tenen la seva pròpia junta local amb un responsable/portaveu al capdavant encara que en cap cas es pot parlar de candidat atès que en C's “efectuem un procés de primàries obert a la militància uns mesos abans de les eleccions.”

Segons explica a La Premsa del Baix Francesca Benito, coordinadora del Comitè Territorial de C's Baix Llobregat, “Ciutadans ha experimetat un creixement espectacular a la comarca en els dos últims anys, tant pel nombre d'afiliats com per la quantitat de simpatitzants que s'han posat a la disposició del partit per col·laborar amb nosaltres. Gràcies a aquest creixement, hem pogut constituir grups locals de C's en una gran quantitat de municipis de la comarca, sense explicar tots aquells que, ara com ara, estan en procés de constitució”. Per la seva banda, Benito es mostra satisfeta del “magnífic acolliment que té la nostra formació entre els ciutadans dels nostres municipis”.

Per una altra banda, la coordinadora constata que “durant tot aquest temps hi ha una gran preocupació per la situació econòmica i social. Les persones que s'apropen a les carpes informatives i als nostres actes ens fan arribar les seves preocupacions, així com la seva indignació davant els innombrables casos de corrupció.”

Benito deixa molt clar que “de cara a les pròximes eleccions municipals, estem preparats per representar als nostres votants i a tots els veïns de cadascun dels municipis, portant la nostra forma de veure i fer política amb transparència, honestedat i serietat però, sobretot i el més important, treballar pels nostres conciutadans perquè nosaltres, som ells i cadascun d'ells som nosaltres. Hi ha altres formes de fer política i de gestionar els recursos de tots i C's està disposat a demostrar que tot es pot millorar si el que primer es posa en pràctica és el sentit comú, deixant a un costat els interessos i les formes antiquades i partidistes de fer política a les quals ens tenen acostumats els partits tradicionals."

Redacció / Foto: C’s Baix Llobregat
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
199

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix