CiU Cornellà denuncia presumptes irregularitats a Procornellà

Antonio Martínez Flor, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Cornellà, considera que s’ha comès un error “pel fet que el gerent de l’empresa municipal, José Antonio Marín, no facturés com empresa sinó com a professional liberal”.
El grup municipal de Convergència i Unió (CiU) a l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat va presentar davant l’Oficina Antifrau de Catalunya una denúncia per les presumptes irregularitats comeses pel gerent de l’empresa municipal Procornellà, José Antonio Marín, i una treballadora d’aquesta, Dionisia Jiménez, que es vindrien produint des de l’any 2004. Les operacions fraudulentes s’haurien produït, segons CiU Cornellà, amb el consentiment del president de l’empresa municipal i alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón, el vicepresident, Antonio Martínez Flor, i el conseller delegat, Sergio Fernández, tots ells del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC).

Segons CiU Cornellà, les operacions, tal com recullen diversos informes, consistirien que el personal de l’empresa municipal estaria facturant amb les seves pròpies empreses o participades a l’empresa municipal, la qual cosa s’incompliria la Llei 53/1984, d’incompatibilitats del personal al servei de les administracions locals. Jordi Rosell, portaveu del grup municipal convergent a l’Ajuntament de Cornellà, explica que “la gran quantitat d’experts que hem consultat avalen que estem davant d’una pràctica que vulnera els principis de lliure accés i concurrència, publicitat, transparència, objectivitat, eficàcia i submissió plena a la llei i al dret. Alhora, que també s’estaria produint una confusió de funcions entre la persona que encarrega les feines, qui les executa i qui les controla, contrària a les normes més elementals de control i incompatibilitat de qualsevol administració pública.”

La quantia d’aquests cobraments, segons CiU Cornellà, ascendiria a més d’1.300.000 euros (1.212.499,49 euros que va cobrar Marín i 109.343,08 euros que va percebre Jiménez). A hores d’ara, des del Grup Municipal de CiU desconeixen si també es van produir aquests pagaments anteriors a l’any 2004, època en què José Montilla, exalcalde de la ciutat i expresident de la Generalitat de Catalunya, i José Luis Morlanes estarien al capdavant de l’empresa Emducsa, actual Procornellà. “L’Equip de Govern no ha volgut mostrar la totalitat de la informació sobre aquest cas, tot i les diferents peticions per part del nostre grup municipal. Davant d’aquests fets s’ha cregut oportú posar-ho en coneixement de l’Oficina Antifrau”, diu Jordi Rosell.

Resposta municipal
En resposta a les acusacions de CiU Cornellà, Antonio Martínez Flor, Tinent d’Alcalde i Regidor Delegat de l’àrea de Política Territorial i Seguretat de l’Ajuntament de Cornellà i Vicepresident de Procornellà, manifesta a La Premsa del Baix que “estàvem convençuts que ho fèiem bé. Vam seguir les recomanacions i la normativa del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i li vam fer un contracte que reflectís els seus serveis externs, i en el qual s’especificava una remuneració pel seu treball –al marge de la seva nòmina com a gerent que és actualment d’uns 90.000 euros-. Un contracte en el qual només podia facturar el 20% del preu que marcava el Col·legi. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Cornellà s’estalviava un 80%” i afegeix que “durant anys es va fer amb aquest sistema”. Martínez Flor reconeix un error a “l’hora de facturar els serveis externs realitzats. No facturava com a una empresa sinó com a professional liberal. Un fet que ens ho va comunicar l’interventor municipal l’any 2011 especificant-nos que era això incompatible amb el càrrec que tenia. Així doncs, tots els serveis s’havien d’incloure dins la seva nòmina pública i, per tant, aquest problema no hauria existit mai. I així és des del 2013”.

D’altra banda, per Martínez Flor “no s’entén que CiU hagi denunciat uns fets perquè l’Oficina Aintifrau els investigui quan precisament formava coalició amb el PSC en l’equip de Govern i estava perfectament assabentat de tot.”

Redacció / Foto: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
199

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix