ICV-EUiA-EPM vol sumar gent d'esquerres per construir alternatives municipals

Arnau Funes: “Al Baix Llobregat no hi ha lloc per governs locals covards i de dretes. Aspirem que Pallejà, Sant Climent, Martorell, Molins de Rei, Esparreguera i Castelldefels tornen a tenir governs d’esquerres”.


Més d’un centenar de regidors i regidores, alcaldes i càrrecs orgànics d’ICV-EUiA-EPM, van assistir a la jornada “A peu de carrer. Construint alternatives des del Baix Llobregat” que es va celebrar a La Colònia Güell. Una jornada per compartir experiències, bones pràctiques i visió de futur, segons va explicar l’alcalde de Santa Coloma de Cervelló, Gerard Segú.

El coordinador d'ICV Baix Llobregat, Arnau Funes, va explicar que des de la coalició "lluitem contra la crisi des dels Ajuntaments i ja sumem molta gent amb sensibilitats d'esquerres, per a poder conformar candidatures àmplies per construir alternatives. Volem canviar les coses canviant els governs". Per al també regidor de Cornellà, "al Baix Llobregat no hi ha lloc per governs locals covards i de dretes, que no s'enfronten als poderosos ni als governs, que retallen i castiguen la gent més humil de les seves ciutats. Aspirem que Pallejà, Sant Climent, Martorell, Molins de Rei, Esparraguera i Castelldefels; tornin a tenir governs d'esquerres", va sentenciar.

En contra de la LRSAL
La diputada d’ICV-EUiA-EPM al Parlament de Catalunya, Marta Ribas, va ser l’encarregada de desgranar l’impacte que la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) pot tenir sobre la política local, i el posicionament de la coalició. Segons la diputada, “des de la coalició s’aposta per la unitat del municipalisme català davant de la reforma” però alhora, va reclamar que “aquesta es tradueixi en un gran pacte per la defensa del món local”, que segons Ribas hauria d’exigir la “devolució competencial” als governs locals amb un finançament suficient, i resoldre el xoc competencial de les lleis sectorials de Catalunya. Ribas va defensar que aquest pacte “hauria d’aprofundir i explotar les potencialitats de les lleis sectorials del país i de les competències estatutàries; i comprometre’s a l’elaboració immediata d’una llei de finances i de governs locals consensuada amb el món local, que defineixi i doti de contingut les competències estatutàries i estableixi una comissió política, jurídica, administrativa i interinstitucional, especialitzada en el suport i defensa jurídica dels governs locals davant l’aplicació de la llei i les seves dificultats interpretatives”. La diputada d’ICV-EUiA va anunciar que “la coalició esgotarà totes les vies i tots els àmbits institucionals per presentar recursos d’inconstitucionalitat davant d’una reforma antisocial que pretén aniquilar serveis públics bàsics dels ajuntaments. Ara més que mai necessitem lluitar contra la LRSAL tant al carrer com a les institucions, per a plantar cara a aquest segrest competencial dels ajuntaments i al procés de recentralització i afectació o supressió de serveis”.

 
A la jornada també hi van intervenir regidors i regidores de la coalició, que van exposar diversos casos de bones pràctiques als seus municipis, tant des del govern com des de l’oposició. L’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José, va ser l’encarregat d’explicar el projecte de tarifació social que des del consistori santfeliuenc estan duent a terme. Tots els alcaldes presents, entre ells l’alcalde del Prat Lluís Tejedor, van mostrar el seu rebuig a la LRSAL.

Redacció
/ Foto: ICV-EUiA-EPM
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix