Joaquim Balsera deixa l’alcaldia de Gavà i es passa a l’empresa privada

El primer secretari del PSC del Baix Llobregat, Antonio Poveda, deixa la porta oberta perquè continuï com a regidor i president del Consell Comarcal.
No hi ha hagut sorpreses de darrera hora. Tal com va avançar ahir al vespre La Premsa del Baix, Joaquim Balsera, alcalde de Gavà, ha anunciat aquest matí en una roda de premsa a l’Ajuntament, que renunciava al seu càrrec quan encara resta un any i mig fins a les pròximes eleccions municipals. Així doncs, no esgotarà el seu mandat, tot i que té molts números per continuar com a regidor de Gavà i president del Consell Comarcal del Baix Llobregat. “He deixat a disposició del partit (PSC) la meva acta com a regidor i el meu càrrec de president del Consell Comarcal. Ara són ells els que han de decidir. Seguiré com a regidor si m’ho demanen. Penso que és compatible amb la tasca que faré a partir d’ara, ja que no requereix dedicació exclusiva”, ha explicat. Referent a aquest tema, el primer secretari del PSC al Baix Llobregat, Antonio Poveda, ha manifestat que el partit “té la voluntat de seguir comptant amb la seva experiència i coneixement i seguir col·laborant amb ell en el futur”. I referent a la seva renúncia, Poveda explica que des del PSC “volem valorar la gran labor tant al partit com als càrrecs municipals, que ha fet Joaquim Balsera durant tots i aquests anys i respectem que voluntàriament hagi volgut fer un pas endavant reorientant la seva vida laboral cap al món de l’empresa privada.

Una empresa pròpia
Durant la roda de premsa, Balsera ha explicat que la raó principal de la seva decisió és que “vull desenvolupar una activitat econòmica en el sector privat. Tinc intenció de muntar una consultoria de prestació de serveis en l’àmbit català i espanyol en el sector dels ‘smartcities’ i això és incompatible amb el treball que desenvolupo com alcalde, ja que requereix exclusivitat. Me’n vaig perquè vull reinventar la meva trajectòria personal i professional” i ha puntualitzat que “ningú m’ha demanat que deixi l’alcaldia.”

A més va voler agrair “a tot l’equip personal i professional que m’ha acompanyat tot aquest temps. Ha estat un honor ser alcalde de la ciutat. Avui és un dia molt especial per a mi després de nou anys al servei públic de Gavà”. També va voler fer una valoració de la seva tasca al capdavant del consistori municipal i va dir que “deixo una ciutat millor que fa nou anys. Això també és mèrit d’un conjunt de persones des de l’oposició fins a l’equip de govern. Considero que aquest període ha estat suficient per haver desenvolupat i executat un conjunt de projectes. S’ha aconseguit, en una etapa molt complex de la democràcia, donar la volta a la situació de la ciutat i fer realitat tot allò que ens vam proposar.”

El substitut
Tot i que la direcció del grup municipal del PSC s’ha de reunir en els pròxims dies per decidir qui serà el substitut fins al final de la present legislatura, tot apunta que serà Raquel Sánchez la nova alcaldessa de Gavà. Actualment és Tinenta d'alcalde i presidenta de l'Àmbit d'Urbanisme, Promoció Econòmica, Medi Ambient i Sostenibilitat. Nascuda a Gavà (18/11/1975), ciutat a la que sempre ha viscut, està casada i és mare de dos fills. És llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona i Màster en Dret del Treball i la Seguretat Social per la Universitat Pompeu Fabra. Advocada col·legiada a l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona, va exercir durant els primers anys de carrera professional en un important despatx de Barcelona i posteriorment va ser sòcia fundadora, amb dos companys més, d'un despatx propi a la ciutat veïna de Castelldefels. Des de les eleccions municipals de 2007, és regidora del PSC a l'Ajuntament de Gavà. Entre els anys 2007-2011 va ser tinenta d'alcalde d'Economia i Hisenda, Recursos Humans i Serveis Generals i portaveu del grup municipal socialista. En el mandat actual, 2011-2015 és tinenta d'alcalde d’Urbanisme, Promoció Econòmica, Medi ambient i Sostenibilitat alhora que manté la condició de portaveu del grup socialista. L'any 2012 va ser escollida Primera secretària del PSC Gavà i durant aquests anys ha format part de la Comissió Executiva del PSC del Baix Llobregat i ha estat membre del Consell Nacional del PSC. Segons Balsera “Raquel seria una magnífica alcaldessa, ja que està molt preparada.”

Investigat
D’altra banda, durant la seva compareixença en roda de premsa Balsera es va afanyar a desmentir que la seva marxa “tingui a veure amb la investigació que està duent a terme l’Oficina Antifrau de Catalunya contra el consistori. Només ens han demanat una documentació sobre unes subvencions a empreses i nosaltres l’hem aportada.”

Marçal Fontanals / Foto: La Premsa del Baix
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix