Antonio Balmón: “Sóc internacionalista, primer sóc socialista i després català”

El Secretari d’Acció Política del PSC i alcalde de Cornellà de Llobregat defensa la consulta , ja que “per preservar la concòrdia i la democràcia el millor són les urnes”.

El secretari d’Acció Política del PSC i alcalde de Cornellà, Antoni Balmón, va participar en el Consell de la Federació del PSC del Baix Llobregat fent l’informe sobre la situació política i social actual. La seva intervenció va començar de forma clara quan va dir que “sóc internacionalista, primer sóc socialista i després català” i va afegir que “hem de parlar de per a què serveix la política, doncs la política és l’única manera de suportar aquesta situació on discutíem per banderes que amaguen interessos de classe”.

ERC, PP i CiU
Balmón va tenir paraules sobre el paper que està jugant Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) en la política catalana i en el procés actual que està vivint el país. “L’esquerra està trencada i confusa entre la bandera i allò social”, va dir referint-se directament al líder d’ERC, Oriol Junqueras, de qui va assegurar “s’hauria de preocupar més del seu municipi que és un dels que acusa més atur al Baix Llobregat i dels que rep menys ajudes.” Una situació que per a Balmón té un màxim responsable que és el PP: “Hem de recordar que aquest partit sortia al carrer a demanar signatures en contra d’altres ciutadans, aquesta és la situació de la que venim”. D’altra banda, referent a la política del Govern de la Generalitat la reflexió va ser clara al preguntar als assistents “si CiU no pot fer res per solventar la crisi, per a què serveix la Generalitat?.” Balmón també va parlar de la situació de crispació actual que es viu entre els governs de Madrid i Catalunya: “ens troben immersos en una confrontació constant entre CiU i PP però per mercantilitzar els poders públics, les nostres vides, els drets socials, per això sí es recolzen”.

La consulta
Durant la seva intervenció, també va fer referència sobre la consulta anunciada pel president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas. Balmón va recordar que ell sempre ha defensat, com a ciutadà, una consulta doncs “per preservar la concòrdia i la democràcia el millor són les urnes”, però va recordar que val fer política des del diàleg i no des de la confrontació constant: “La radicalitat és la que enganxa, però les conseqüències són socials.”

Per últim, Balmón va encoratjar als presents a seguir treballant per “sortir de la crisi, amb noves respostes que són antigues lliçons. Com a socialistes estem obligats a afrontar la situació i fer un combat. Obligats a protegir als que representem tot i que des del govern ens retallin les nostres possibilitats. La unió fa la força, si els dèbils no s’uneixen no hi ha força. El PSC estem obligats a respondre, és la nostra obligació ideològica: fer feina útil, sobretot útil, pels nostres ciutadans i ciutadanes.”

Redacció / Foto: PSC
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix